Studenti uručili pomoć porodici Đokić

Članovi Studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, predstavnici NVO "Centar za razvoj žena" i NVO "Žensko pravo" uručili su danas humanitarnu pomoć porodici Đokić iz sela Grizime u okolini Kosovske Kamenice. Humanitarna pomoć u vidu pokućstva kupljena je od novčanih sredstava prikupljenih od prihoda uprave fakulteta, studenta, građana, ljudi iz inostranstva.

Osmočlanoj porodici Đokić je danas uručena veš mašina, kauč, dupli krevet, krevet sa dodatnim krevetom na sprat, dušek, dormeo jastuk, posteljina, peškir i radni sto. Takođe, dostavljeni su im i sudopera, vitrina, polica, fiokar, Ali, i, jedan paket hrane i 14 paketa obuće i odeće.

"Kod porodice Đokić smo se zadržali oko sat vremena. Videli smo nehumane uslove u kojima ova porodica živi. I ovim putem, molim sve koji mogu da pomognu da se uključe u i pomognu Đokićima, jer oni nemaju osnovne uslove za život. Kupatilo koje deca koriste je u fazi raspada, a u kakvom je stanju dovoljno govori to što imaju furunu pored kade," kazao je za KoSSev jedan od članova Studentskog parlamenta, Nemanja Biševac koji je danas bio u poseti poodici Đokić.

Zajedno smo udruženim snagama danas, makar na trenutak, vratili mališanima osmeh na lice i veru u bolju budućnost. Naravno, naš rad se neće ovde završiti, jer je naša dužnost da pomognemo našem narodu u nevolji, gde god on bio, istakao je dalje on.

Biševac se takođe zahvalio svima koji su učestvovali i pomogli da akcija prođe uspešno.

"Zahvaljujemo se svim ljudima dobre volje koji su i iz inostranstva pomogli, studentima, građanima, zahvaljujemo se fakultetima Univerziteta u Prištini – Kos. Mitrovici, Studentskom centru "Priština" – Kos. Mitrovica, gradonačelniku Kosovske Mitrovice gospodinu Goranu Rakiću, Privremenom organu opštine Kosovska Mitrovica, Kancelariji za Kosovo i Metohiju, Eparhiji, humanitarnoj organizaciji "Majka devet Jugovića", NVO "Centar za razvoj žena" i NVO "Žensko pravo", Centru za rehabilitaciju dece u Kosovskoj Mitrovici, kao i salonu nameštaja "Nina," kazao je on.

Višečlana porodica Đokić živi u teškim uslovima. O Andrijani (7), Anici (4), Milanu (3) i Mihajlu (2), nakon što ih je majka napustila, brine samo otac, Srba Đokić, a sa njima u oronuloj kući žive još i Srbina braća i otac. Đokići su i korisnici narodne kuhinje.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.