Studenti u Kosovskoj Mitrovici u humanitarnim akcijama: 17 jedinica krvi za 4 sata

Akcija dobrovoljnog davanja krvi održana je juče u prostorijama Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici. Akciju su organizovali studentski parlament Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, u saradnji sa Crvenim krstom iz ovog grada i Zavodom za transfuziju krvi. U jučerašnjoj četvoročasovnoj akciji je čak 17 lica dalo krv, a organizatori najavljuju da će sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi biti organizovna na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici.

"Odlučili smo se na akciju, jer znamo da Kosovska Mitrovica često nema dovoljno jedinica krvi. Za četiri sata koliko je akcija trajala, sedamnaest lica je dalo krv. Zadovoljni smo odzivom, a ovakve akcije ćemo nastaviti i u budućnosti," izjavio je za KoSSev predsednik Studentskog parlamenta, Nemanja Biševac.

Studenti Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, na čelu sa studentskim parlamentom, često organizuju humanitarne akcije. 

Tako će već početkom sledećeg meseca Studentski parlament sa humantarnom organizacijom "Srbi za Srbe" u Kosovskoj Mitrovici organizovati humanitarni turnir "Trojka iz bloka"

Najveća humantirana akcija ovogo parlamenta, međutim, bila je ona u maju prošle godine, tokom poplava u Srbiji, kada su studenti danima sakupljali hranu, vodu, odeću i druge potrepštine, koje su zatim kamionima, zajedno sa prikupljenom pomoći sa celog Kosova i Metohije, odvezeni u poplavama ugroženim područjima centralne Srbije i Republike Srpske.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.