Studenti tehničkog fakulteta u akciji dobrovoljnog davanja krvi

Danas je u holu Fakulteta tehničkih nauka sprovedena akcija dobrovoljnog davanja krvi. Prikupljeno je 20 jedinica krvne plazme. Ovo je druga akcija prikupljanja krvi od dobrovoljnih davalaca u martu koju su zajedno organizovali Crveni krst, Studentski parlament Tehničkog fakulteta, a akcija će se nastaviti i u budućnosti.

"Raduje nas želja mladih ljudi da svoju krv, bez ikakve nadoknade, daruju nepoznatim ljudima kojima je ona neophodna," rekla je za KoSSev aktivistkinja Crvenog krsta Jovanka Trajković. 

U Studentskom parlamentu fakulteta Tehničkih nauka su istakli da bi akcija bila uspešnija da su imali raspoložive kapacitete za postavljanje više od dva kreveta koliko je danas bilo dostupno za dobrovoljne davaoce.

Od 25 prijavljenih dobrovoljnih davalaca, petoro je vraćeno zbog relativnih kontraindikacija.

Svim davaocima koji su danas po prvi put dali krv, Crveni krst je uručio zahvalnice. Akcija je trajala četiri sata i nastaviće se i u budućnosti. 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.