Preminuo mitrovički boem „Cero moler“

Cero moler
FOTO: Vojkan Milić/FB

Urbana legenda, jedan od malobrojnih preostalih boema Kosovske Mitrovice, Zdravko Cerović, poznatiji pod nadimkom „Cero moler“, preminuo je u ranim jutarnjim satima u svom rodnom gradu, u kojem je proveo sav svoj vek.

Rođen je 13. marta 1950. godine u siromašnoj porodici, a živeo je u staroj zgradi sindikata preko puta Tehničke škole, sve do njenog urušavanja pre deset godina kada je bio i povređen.

Svoj radni vek posvetio je ulepšavanju zidova svojih sugrađana.

Iako će u očima mnogih ostati upamćen kao zabavljač, i kao neko ko je često budio osmehe na licima svih onih koji bi slušali njegove priče, a mlađe generacije po slatkišima koje im je tada delio, oni koji ga malo bolje znaju, ipak će ga pamtiti i kao plemenitog čoveka zaljubljive prirode, punog andegdota i inspirativnih misli koje je obično u kafanskoj atmosferi delio sa ostalim boemima ovog grada.

„Bio je zanimljiv svim generacijama od onih sa 20 godina pa do onih najstarijih, jer je stvarno umeo da šarmira ljude“, kaže u izjavi za KoSSev njegov dugogodišnji prijatelj Dušan Milić.

Iako je veći deo svog životnog veka proveo boemski, zbog zdravstvenih problema, u poslednjim godinama svog života „nije to bio onaj stari Cero“.

Međutim, Dušan Milić pamtiće svog dobrog prijatelja po svim onim lepim kafanskim druženjima uz koju čašicu alkohola kada je budio osmehe na licima mnogih.

Najlepša osobina ovog boema bila je samokritičnost, a na drugom mestu dolazi velikodušnost, o čemu svedoče mnogobrojne situacije kada je poslednji dinar dao „na druženje“, te je ostajao „bez prebijene pare“, tvrde mnogi koji ga poznaju.

Zdravko Cerović nije bio oženjen i za sobom nije ostavio potomstvo. Biće sahranjen sutra u 13:00 na groblju u Rudaru.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.