"Strah i beda Trećeg rajha" večeras premijerno u Gračanici

"Strah i beda Trećeg rajha" Bertolta Brehta, u režiji Slobodana Skerlića, večeras će premijerno biti izvedena u Gračanici. Predstava počinje u 20 časova, u Domu kulture, a cena karte je 250 dinara. 

Izjave svedoka i novinski članci iz godine dolaska na vlast Adolfa Hitlera do aneksije Austrije 1938. poslužili su kao građa za dramski tekst Brehta, koji govori o životu i stanju duha i svesti nemačkog naroda, o rastućem nacizmu, poniženju ljudskog bića i okolnostima koje do toga dovode.

Situacija u Evropi, svetu i u regionu počinje sve više da liči na onu iz 1933., što Brehtovu priču o Trećem rajhu čini i danas aktuelnom i neophodnom za postavljanje i predstavljanje.

U predstavi igraju glumci Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici – Igor Damnjanović, Ivana Kovačević, Bojan Stojčetović, Aleksandra Cucić, Milan Vasić, Tamara Tomanović, Nebojša Đorđević i Anika Grujić.

Scenograf je Goran Stojčetović, kostimograf Tatjana Radišić, a kompozitor Milivoje Petrović.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.