Srpski ministar odbrane u Raški: Vojska spremna i obučena da izvrši svaku naredbu vrhovnog komandanta

Nakon što je jutros iz studija televizije Hepi poručio da je predsednik Srbije izdao naredbu Vojsci da bude u pripravnosti i da podigne nivo borbene gotovosti kako bi mogla da odgovori na svaki zadatak, ministar odbrane Miloš Vučević obišao je kasarnu u Raški i vojnike u ovom garnizonu u okviru vežbe „Manevri 2022“.

Sa njim, u Rašku je doputovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Nakon sastanka sa starešinama Vojske Srbije u ovom gradu, ponovo je poručio da je Vojska spremna, sposobna i obučena da izvrši svaki zadatak i svaku naredbu predsednika Srbije, odnosno vrhovnog komandanta i državnog rukovodstva.

„Uverili smo se da je stanje u jedinicama Vojske Srbije na visokom nivou, da su pripremljene, obučene, opremljene, da je moral na najvišem nivou i da je Vojska Srbije kao garant bezbednosti i očuvanja suvereniteta i nezavisnosti Republike Srbije spremna, sposobna i obučena da izvrši svaki zadatak i svaku naredbu predsednika Republike i vrhovnog komandanta i državnog rukovodstva“, naglasio je Vučević.

Sa ponosom mogu da kažem da je Vojska Srbije uvek tamo gde je najodgovornije i najpotrebnije, uvek uz svoj narod čuvajući svoju državu

Vučević je tokom obilaska, kako dodaje Ministarstvo, iskoristio priliku i da razgovara sa starešinama i vojnicima koji su ga izvestili o stanju u njihovim jedinicama i dosadašnjim aktivnostima na pripremi i realizaciji vežbe.

A za to vreme, nedaleko od Raške na prelazu Jarinje, Kosovska policija sprovodi prvu fazu odluke kosovske vlade o preregistraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na oznake RKS.

Upravo sa početkom primene ove odluke, mediji u Prištini ali i u regionu povezali su jutrošnju Vučevićevu izjavu o podizanju nivoa borbene gotovosti Vojske Srbije.

Više o tome u: 

Ministar odbrane: Vučić izdao naredbu da podigne nivo borbene gotovosti, ali ne želim da neko doživi kao da se spremamo za ratPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.