Srpska solidarnost obradovala mališane u Novom Brdu

Srpska solidarnost Novo Brdo (1)
FOTO: HO „Srpska Solidarnost

U sklopu akcije humanitarne organizacije „Srpska solidarnost“, za mališane sa KiM obezbeđeno je čak 2.500 novogodišnjih paketića. Aktivisti ove organizacije već su obišli škole u Kosovskom Pomoravlju uoči Pravoslavne Nove godine, obradovali mališane u opštini Novo Brdo, a danas sledi nastavak puta, potvrdio je za KoSSev Branko Antić iz ove organizacije.

Mališani iz opštine Kosovskog Pomoravlja, Pravoslavnu Novu godinu dočekali su sa još jednim paketićem. Članovi ove humanitarne organizacije posetili su Ranilug, Korminjane, Domorovce, Kršljance, Rajanovce, Drenovce, Odevce, Boževce, Ropotovo, Tomance, Kmetovce, Koretište, Cernicu i Parteš, i tom prilikom podelili 1.000 paketića.

Putovanje je nastavljeno sledećeg dana i do opštine Novo Brdo. Sa ukupno 600 novogodišnjih paketića humanitarci su iznenadili mališane iz Bostana, Jasenovika, Paralova, Makreša, Prekovca, Izvora, Zebinca, Stanišora i Straže, kao i Pasjana i Budrige.

Ovo nije kraj akcije, i ona će biti nastavljena i u narednim danima u drugim sredinama na KiM-u, navodi u izjavi za KoSSev Antić, dodajući da je u sklopu celokupne akcije planirano da se podeli čak 2.500 paketića.

Paketiće su, preko humanitarne akcije koju je Srpska Solidarnost petu godinu za redom pokrenula još krajem novembra, obezbedila deca i ljudi iz centralne Srbije, Republike Srpske i dijaspore.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.