„Srpska solidarnost“ pokreće akciju prikupljanja prazničnih paketića za decu sa KiM

Humanitarna akcija Solidarnost Hranom
FOTO: „Solidarnost hranom“

Humanitarna organizacija „Srpska solidarnost“ i ove godine pokreće „Slatki karavan“ – akciju prikupljanja slatkiša, grickalica i igračaka za božićne i novogodišnje paketiće za decu sa Kosova. Pozivaju sve ljude koji su u mogućnosti da im se pridruže kako bi mališanima sa Kosova „malim gestom pokazali da nisu sami“.

„Srpska solidarnost“ se petu godinu zaredom trudi da što veći broj mališana na Kosovu obraduje za božićne i novogodišnje praznike.

Dok je 2016. paketiće dobilo 200 mališana, 2019. je uručeno čak 2100, poručuju iz ove humanitarne organizacije.

Tada je „Slatki karavan“ prošao kroz Ropotovo, Korminjane, Stražu, Kosovsku Mitrovicu, Zubin Potok, Suvi Do, Kololeč, Osojane, Vidanje, Banje, Crkolez, Suvo grlo, Strezovce, Bosce, Korminjane, Ranilug, Ropotovo, Domorovce, Tomance, Pančelo, Kamenicu, Berivojce, Ajnovce, Rajanovce, Boževce, Drenovce, Odevce, Domorovce i Kršljance na Kosovu, ali i kroz Banja Luku, Donji Lapac u Lici i kroz Dalmaciju.

To je samo jedan mali gest, način da im pokažemo da nisu sami, da im pružimo podršku, da im ulepšamo božićne i novogodišnje praznike jer oni to zaista zaslužuju

Ova humanitarna organizacija poziva sve ljude koji su u mogućnosti da im se pridruže i pomognu im u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji doniranjem slatkiša u gradovima – Beograd, Novi Sad, Obrenovac, Ub, Valjevo, Subotica, Vršac, Plandište, Umka, Priboj, Beočin, Banja Luka, Bijeljina, Beč, Minhen, Njujork.

Oni koji nisu u mogućnosti da doniraju slatkiše, akciji se mogu priključiti uplatom na žiro račun 340-11013053-38 sa naznakom Za slatki karavan ili uplatom putem PayPal-a na [email protected]. Poručuju da je moguće i doniranje putem ugovora o donaciji.

„Naše malo je nekome mnogo! Verujemo da smo istog mišljenja i da uz malo dobre volje možemo uraditi nešto dobro, plemenito i humano“, navode iz Srpske solidarnosti.

Akcija traje do 20. decembra.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.