Promocija knjige „Značenje džokera“ Vladimira Pištala sutra u Zubinom Potoku

Promocija
Foto: Dom kulture „Stari Kolašin“

Knjiga autora Vladimira Pištala, „Značenje džokera“, biće predstavljena publici u Zubinom Potoku sutra u 18 časova u Domu kulture „Stari Kolašin“ .

Na promociji će o ovoj knjizi, osim samog autora, govoriti i književnik, Nenad Šaponja.

Vladimir Pištalo (1960) je savremeni pisac, prevodilac i profesor na Univerzitetu u Vusteru (SAD). Čitalačkoj publici poznat je kako po svojim romanima, tako i po poetskoj prozi i zbirkama priča. Dobitnik je brojnih prestižnih nagrada (NIN-ova nagrada, Nagrada za najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka u Srbiji za roman „Tesla portret među maskama“, nagrada „Miloš Đurić“ za prevod poezije Čarlsa Simića). Njegova dela prevođena su na više jezika i deo su školskog programa za osnovne škole i gimnazije.

Nova Pištalova knjiga, pisana u tananim registrima između eseja i priče, jeste svojevrsna knjiga u slavu smeha, koliko i eseja. U ovoj knjizi autor gradi brižljivu kompoziciju od eseja o totalno različitim egzistencijalnim stvarima i kulturnim pojavama, otkriva činjenice koje stoje iza vidljivih obrisa dveju kultura, srpske i američke, navodi se u saopštenju Doma kulture „Stari Kolašin“.

Pokrovitelji ove promocije su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Opština Zubin Potok.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.