Srpska lista: Ušli smo u Haradinajevu vladu zbog 90% podrške naroda

"Partija Kosovskih Srba napadana od strane Aleksandra Vučića i zvaničnog Beograda, zbog nepostojeće saradnje sa 'ratnom koalicijom' na Kosovu, čestita Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije koaliciju sa Ramušem Haradinajem i 'ratnom koalicijom' koja je, koliko nas sećanje služi, ratovala upravo protiv Srba. Današnji Ramuš Haradinaj, koga je podržavala Vlada Srbije i Srpska Lista 'drugačiji' je od onog Ramuša Haradinaja iz aprila meseca ove godine, čije je izručenje traženo od Francuske zbog, kako je sam predsednik Vučić više puta izjavio, 'klanja dece, ubijanja civila, vojnika i policajaca'. Licemerna politika SNS-a i njen neodgovoran pristup prema našoj državi i našem narodu brzo će nas pored kosovske realnosti uvesti i u 'vojvođansku', 'sandžačku' ili neku drugu realnost, ali do tada Srbi na Kosmetu moraju preživeti u ovoj nametnutoj realnosti. Zato verujemo da će koalicioni partner Vlade Srbije i Srpske liste, Ramuš Haradinaj, učiniti bar nešto u interesu Srba lojalnih SNS-u i pomoći da nestanak institucija Republike Srbije na Kosovu i Metohiji bude što manje bolan po nas Srbe koji na Kosovu i Metohiji živimo" – poručili su iz Partije kosovskih Srba kroz saopštenje za medije. Upravo su Jablanovića u više natpisa beogradskih medija, tokom proteklih meseci, a najčešće se pozivajući na neimenovane izvore, povezivali upravo sa Ramušom Haradinajem, kao i Hašimom Tačijem. "Miljenik albanskih separatista, koji i pored ogromne finansijske pomoći iz Prištine nije uspeo da osvoji mandat na parlamentarnim izborima, sada u ime svojih mentora napada Srpsku listu i predsednika Vučića," odmah su na Jablanovićevu 'čestitku' odgovorili iz Srpske liste, dan nakon zvaničnog ulaska u Haradinajevu koaliciju.

"Očigledno je da kompanija 'Tata i sin Jablanović' mora da napada sopstvenu državu kako bi opravdala uloženi novac," TV Most javlja, pozivajući se na saopštenje Srpske liste koje KoSSevu ni ovog puta nije stiglo.

"Prošlo je vreme kada su se političari skrivali iza naroda komandujući 'napred'. Predstavnici Srpske liste u Vladu ulaze zbog naroda, koji nam je dao 90% glasova, jer građani od nas očekuju bolji život a ne izgovore," objašnjavaju iz Srpske liste.

Borićemo se za bolji život građana bez obzira ko čini Vladu u Prištini, ističu i dodaju:

"Mi nemamo luksuz da zbog svojih stavova o predstavnicima Albanaca, zanemarimo potrebe Srba na Kosovu i Metohiji koji od nas očekuju pomoć i podršku," zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

U subotu uveče zvanično je označena podrška srpskih poslanika zajedničkoj saradnji sa Ramušom Haradinajem, a nakon donedavnih snažnih optužbi, kao i pravnih i diplomatskih mera najvišeg srpskog državnog vrha i same Srpske liste na račun Ramuša Haradinaja – o njemu kao navodnom počiniocu "najmonstruoznijih ratnih zločina", o "pobedi zločinaca" nakon njegovog puštanja iz francuskog suda i takođe – uprkos nedavnim najavama u medijima da Srpska lista neće podržati  "ratnu koaliciju", Ramuša Haradinaja, odnosno demantijima iz ove liste da će je podržati.

"Haradinaj ostaje ratni zločinac. Ostaje i poternica Srbije za njim," ponovio je neposredno pred ulazak Srpske liste u Haradinajevu vladu prvi čovek Vlade Srbije za kosovskometohijsko pitanje Marko Đurić, stojeći ispred ovih srpskih poslanika za govornicom Nemanjine 11 u Beogradu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.