Srpska lista: Svako ko uđe u KBS, po starom kolašinskom običaju da se izopšti, ni u crkvu ni u kafanu, ni na radost ni na žalost

Po "starom kolašinskom običaju" ih izopštiti: "Ne zvati ni na radost, ni na žalost", "ni u crkvu, ni u kafanu" – "da se proglase nepoželјnim u svim javnim objektima"; "ignorisati ih na svakom koraku"; "svoj društveni život neka nastave tamo gde su nesrećnom nakanom i pomračenim umom započeli". Ovako će pokazati svoju "savesnost, svesnost i lojalnost jedinoj svojoj državi Srbiji i jedinom svom narodu srpskom" svi građani Zubinog Potoka prema svim onim Kolašincima koji budu probali da svoju "budućnost potraže u instituciji Vojske Kosova" – obavestio je građane danas opštinski odbor GI Srpska lista Zubinog Potoka. Oglasili su se povodom, kako su naveli – najave apliciranja pojedinih građana iz opštine Zubin Potok za angažovanje u Kosovskim bezbednosnim snagama, kako navode, bivšoj UĆK. "Svi oni Kolašinci koji budu probali da svoju budućnost potraže u instituciji 'vojske Kosova' naići će na žestok bojkot srpske zajednice". "Sramnim uklјučivanjem u KBS jasno će se odrediti prema svom rodu" i "prema svojoj deci", na koje će "morati kao janičari da cevi svojih pušaka zaduženih od srpskih neprijatelјa drže uperene upravo ka njima" – ovako pišu iz opštinskog odbora najveće stranke kosovsko-metohijskih Srba. "Obaveštenje" GI Srpska lista iz Zubinog Potoka, prenosimo u celosti:

"Građanima Kolašina

Povodom najave apliciranja pojedinih građana za angažovanje u Kosovskim bezbednosnim snagama, bivša UQK, sa teritorije opštine Zubin Potok, G.I. 'Srpska lista' izdaje sledeće:

OBAVEŠTENјE

Prema poslednjim podacima, KBS ima 103 pripadnika iz srpske zajednice. Među njima su i pripadnici iz Zubinog Potoka. Upravo su na kuće pripadnika KBS-a u Zubinom Potoku krajem novembra bačene eksplozivne naprave, a zabeležen je i pokušaj paljenja njihovih privatnih vozila. Tada su se oglasili kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, ali i opština Zubin Potok. Iz ove optine su "najoštrije" osudili napad , okarakterisavši ga kao "vandalski čin""Činjenica je da bi se eventualnim istupanjem iz KBS-a smanjio prostor za delovanje ekstremista," naveli su takođe. 

Teroristička UQK, iz koje je proistekao KBS je samo nastavak kontinuiteta terorističkog i antisrpskog delovanja. Angažovanje mladih lјudi srpske nacionalnosti je samo davanje legitimiteta organizaciji koja želi da preraste u tzv. Vojsku Kosova. Srpska lista bez koje se u Parlamentu Kosova ne može izglasati formiranje ove kvazivojske najoštrije osuđuje i svim demokratskim sredstvima se bori protiv formiranja iste.

Svi oni Kolašinci koji budu probali da svoju budućnost potraže u instituciji 'vojske Kosova' naići će na žestok bojkot srpske zajednice. Znajući šta je u prošlosti Srbima radila UQK, i kakva je namera KBS i buduće Vojske Kosova, napominjemo naše sugrađane i sunarodnike da će se i budućnosti ovim sramnim uklјučivanjem u pomenute institucije jasno odrediti prema svom rodu, prema srpskim žrtvama u prošlosti, ali i prema svojoj deci, na koje će morati kao janičari da cevi svojih pušaka, zaduženih od srpskih neprijatelјa, drže uperene upravo ka njima.

Zubin Potok, opština sa najvećim privrednim rastom, sa najuređenijom infrastrukturom, sa sve većim razvojem polјoprivrednih, turističkih i ekoloških potencijala, poziva svoje građane da snagu usmere ka razvoju našeg kraja i da se okanu sklapanja saveza i identifikovanju sa onima koji nam dobro ne misle.

Građani Kolašina će morati da pokažu svoju savesnost, svesnost i lojalnost jedinoj svojoj državi Srbiji, jedinom svom narodu srpskom i ova lica, ako se ne dozovu pameti, ignorisati na svakom koraku, po starom kolašinskom običaju izopštiti, ne zvati 'ni na radost ni na žalost', ni u 'crkvu ni u kafanu' – da se proglase nepoželјnim u svim javnim objektima i uopšte da svoj društveni život nastave tamo gde su nesrećnom nakanom i pomračenim umom započeli.

                                                                          Opštinski odbor GI Srpska lista

                                                                                       Zubin Potok"

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.