NPP i amatersko pozorište "Janićije Popović" za pomoć trogodišnjem Vasiliju

Narodno pozorište Prištine i amatersko pozorište "Janićije Popović" pridružili su se akciji "I ja se borim" za pomoć trogodišnjem Vasiliju Nikoliću iz Lapljeg Sela. Amatersko pozorište izvešće čak tri humanitarne predstave. 

Glumci prištinskog narodnog pozorišta igraće sutra, od 18 časova, u kulturnom centru "Čukarica" – "Dve novogodišnje jelke". Cena ulaznice je 300 dinara.

Mladi glumci Janićija Popovića sutra igraju prvu predstavu. U Domu kulture "Gračanica" izvešće, u 13 časova, "Budi to što jesi".

U Domu kulture u Donjoj Gušterici 16. januara, od 16 časova, igraće se "Budi to što jesi". Naredna predstava – "Kući" – je 18. januara, od 16.30, ponovo u gračaničkom domu kulture. 

Cena karata je 100 dinara.

Pročitajte još: 

Trogodišnjem Vasiliju potrebna transplantacija koštane srži: Pomozimo!

"Ovo je ujedno i poziv za sve koji mogu da dođu i pomognu malom Vasiliju Nikoliću iz Laplјeg sela da što pre ode na transplantaciju koštane srži u Italiju i ponovo nastavi normalan život" – poručuju iz Doma kulture "Gračanica".  

Trogodišnji Vasilije Nikolić boluje od autoimune bolesti – hemofagocitne limfocitoze. Jedini način da se izleči, odnosno da živi bez posledica od ove bolesti – je transplantacijom koštane srži, koja je moguća u Italiji. Procene su da će za ovu operaciju biti potrebno između 150.000 i 200.000 evra. Vasilije se već mesec dana nalazi u Kliničko-bolničkom centru u Nišu.

Ukoliko želite da pomognete lečenje Vasilija Nikolića, novac možete da uplatite na žiro račune:

U Komercijalnoj banci na dinarski račun 205900100210329944 ili devizni 9031024885122.

Detaljnije podatke o SWIFT broju i IBAN-u pogledajte na fotografiji u nastavku. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.