Srpska lista predala listu kandidata, na zajedničkoj listi opet GI SDP

Foto: Srpska lista, Fejsbuk

Srpska lista je danas kosovskoj Centralnoj izbornoj komisiji predala listu kandidata od 20 poslanika za predstojeće vanredne parlamentarne izbore zakazane za 14. februar.

Nosilac liste je Igor Simić, a i ovoga puta na listi kandidata Srpske liste je Ksenija Božović iz GI SDP.

Ove dve političke opcije, za razliku od prošlih izbora, nisu unapred najavile saradnju i na ovim izborima.

Kako je saopštila Srpska lista, predsednik ove stranke, Goran Rakić, medijima je ispred CIK-a rekao da su kandidovali „najbolje i najkvalitetnije kandidate“.

“Sa ponosom ističemo da iza Srpske liste stoje rezultati, ali što je još bitnije, iza srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i Srpske liste stoji snažna podrška predsednika Aleksandra Vučića. Zato znam da ćemo i ovog puta osvojiti svih deset mandata namenjenih Srbima na Kosovu i Metohiji,” saopšteno je.

Lista kandidata Srpske liste bez većih je iznenađenja, a polovinu liste čine donedavni poslanici – Branislav Nikolić, Ivan Todosijević, Jasmina Dedić, Ljubinko Karadžić, Miloš Perović, Miljana Nikolić, Slavko Simić, Verica Ćeranić i Zoran Mojsilović.

Foto: Srpska lista


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.