Srpska lista predala kandidature za gradonačelnike

Predstavnici Srpske liste predali su kandidature za gradonačelnike i odbornike za predstojeće lokalne izbore na Kosovu.

Kandidati za gradonačelnike u većinskim srpskim opštinama su za – Parteš – Dragan Petković; Leposavić – Zoran Todić, Gračanicu – Srđan Popović; Novo Brdo – Svetislav Ivanović; Severna Mitrovica – Goran Rakić; Zvečan – Vučina Janković; Klokot – Srećko Spasić; Štrpce – Bratislav Nikolić; Ranilug – Gradimir Mikić i Zubin Potok – Stevan Vulović.

Indeksonline: Albanci se Inicijativom građana udružili za izbore u Gračanici

(Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Danas je Centralna izborna komisija registrovala Građansku inicijativu Albanaca, koja će nadmetati u opštini Gračanica. Inicijativu čine predsednici ogranaka LDK-a i PDK-a i civilnog društva.

Lista, na čijem čelu je Imri Ajeti, ima za cilj ujedinjenje glasova Albanaca u ovoj opštini, kako bi postigli cilj da postanu deo skupštine opštine.

Očekuje se da će Inicijativa građana imati podršku svih političkih subjekata u ovoj opštini da bi dobili najviše glasova na izborima 22. oktobra.

Srpska lista će imati i 11 kandidata za odbornike u  opštinama sa albanskom većinom, izjavio je predsednik ove liste i gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.