Srpska bez odluke o podršci PAN-u; Hodžaj: Nadam se da će Srpska biti unutar koalicije PAN

Izvor: Gazeta Express/Klan Kosova (Tekstovi su izvorno prevedeni sa albanskog; osim naslova koji je adaptiran)

Poslanik i zamenik predsednika PDK-a, Enver Hodžaj, registrovao se danas kao poslanik u Skupštini Kosova. Rekao je da će koalicija PAN imati glasove da 3. avgusta izabere predsednika parlamenta. Nakon registracije, kazao je da se nada da će Srpska lista biti na strani koalicije PAN za formiranje Vlade. 

"Nadam se da će srpska zajednica biti deo PAN koalicije. Gospodin Haradinaj i gospodin Veselji su imali sastanke sa članovima Srpske," rekao je Hodžaj.

Nakon što se registrovao kao poslanik u Skupštini Kosova, Hodžaj je rekao da je PAN većina u parlamentu i da ima pravo da predloži predsednika Skupštine i mandatara Vlade. 

"Imaćemo dovoljno glasova da izaberemo predsednika parlamenta i naš kandidat kojeg podržavamo je Kadri Veselji. Ali čekajte 3. avgust, nakon toga će ovo što pričamo da se pretvori u realnost. U političkom životu, postoje činjenice i interpretacija činjenica. Činjenice su da koalicija PAN ima većinu da predloži predsednika Skupštine. Mi smo većina u parlamentu i imamo pravo da predložimo predsednika Skupštine i mandatara Vlade," rekao je Hodžaj. 

Srpska bez odluke da podrži PAN, razgovaraće sa Beogradom

Srpska lista završila je registraciju svojih poslanika u Skupštini Kosova, javlja Klan Kosova

Nakon registracije, poslanik sa ove liste, Saša Milosavljević, kazao je da oni još uvek nisu odlučili da li će da glasaju za kandidata PAN koalicije za predsednika Skupštine, kao i za kandidata za premijera, Ramuša Haradinaja. 

On je rekao da očekuje da će Srpska imati sastanke, na kojima će otkriti svoje uslove, dok je prihvatio da je prirodno da se savetuju sa Beogradom za političku situaciju u zemlji, prenosi Klan Kosova

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.