Srbinu uhapšenom po poternici INTERPOL-a, sud u Prištini odredio pritvor od 40 dana

Osnovni sud u Prištini
FOTO: BIRN

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor od 40 dana okrivljenom A.R., a na osnovu međunarodne poternice koju je izdala Švajcarska i zahteva za njegovo hapšenje i izručenje, zbog krivičnog dela oružana pljačka banke iz čl. 140 krivičnog zakona Švajcarske.

Sudija za prethodni postupak odobrio je zahtev državnog tužioca za određivanje pritvora protiv okrivljenog A.R. kao osnovani i određen mu je pritvor u trajanju od 40 (četrdeset dana), shodno članu 187 stav 1 član par. 1.1 i 1.2 tačka 1.2.1 Krivičnog zakonika Republike Kosovo (KZRK).

„Sud je utvrdio da su druge mere nedovoljne za uspešno vođenje krivičnog postupka, jer na osnovu svih sadašnjih okolnosti postoji rizik od bekstva kako bi se izbegla krivična odgovornost i zbog toga je Švajcarska preko INTERPOL-a podnela međunarodnu poternicu za hapšenje A.R., tako da ako bude pušten na slobodu, pobeći će i na taj način bi onemogućio postupak izručenja državi koja ga traži “, kaže se u saopštenju upućenom medijima, koje prenosi Gazeta Express.

Pročitajte još:

KP: Uhapšen Srbin po međunarodnoj poternici, očekuje se izručenje

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.