Nova.rs: Srbin Neven Stanišić među žrtvama masovnog ubice u Koloradu

Kolorado pucnjava
FOTO: KMGH

Srbin Neven Stanišić (23) jedna je od žrtvi masovnog ubice u Koloradu, preneli su američki mediji. Policija je noćas identifikovala napadača, kao i njegovih deset žrtava, među kojima je i Stanišić, javlja Nova.rs.

Prema pisanju američkih medija, poslednja žrtva je identifikovana oko dva noćas, a nakon toga su obaveštene porodice nastradalih.

Kako su za Blic potvrdili u srpskoj pravoslavnoj crkvi Jovan Krstitelj u Lejkvudu, jedna od žrtava je i njihov parohijan Neven Stanišić. On je, prema njihovim rečima, krenuo na posao kada je došlo do pucnjave.

Ostale žrtve su identifikovane kao: Deni Strong (20); Riki Olds (25); Tralona Bartkovijak (49 godina); Suzan Fontana (59); Teri Lejker (51); Кevin Mahonej (61); Linn Mareji (62) i Džodi Voters (65).

Pucnjava se dogodila nekoliko kilometara od kampusa Univerziteta Kolorado, u prehrambenoj prodavnici u kojoj su ljudi kupovali namirnice, ali i primali vakcine protiv koronavirusa.

Naoružana osoba otvorila je vatru u supermarketu King Soopers, a potom i na obližnjem parkingu u mestu Bulder. Zgrada supermarketa bila je opkoljena jakim policijskim snagama, a nakon izvesnog vremena napadač je uhapšen.

Napadač je identifikovan kao Ahmad Al Alivi Alisa (21), iz Arvade u Кoloradu. On je zadobio ranu u nozi pri obračunu sa policijom i optužen je za 10 tačaka ubistva i biće odveden u zatvor okruga Bolder, nakon što bude pušten iz bolnice.

“Svim srcem smo uz porodice žrtava ovog zločina. Posvećeni smo istrazi i donećemo pravdu za porodice stradalih”, rekao je šef policije Kolorada Maris Harold.

Nova.rs

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.