Srbi za Srbe: U Božićnoj akciji sakupljanje pomoći i za Stojkoviće sa KiM-a

Nakon što je početkom decembra zajedno sa humanitarnom organizacijom "Solidarnost za Kosovo" obezbedila pomoć za porodilište u Kosovskoj Mitrovici, a u novembru porodici Kazić iz Orahovca pomogla zamenom starog krova na kući, donirala 23.3 tona brašna narodnim kuhinjama na KiM-u, izgradila štalu jedinoj srpskoj porodici u selu Opraške u opštini Istok, zamenila krovnu konstrukciju na obdaništu u Orahovcu, prikupila pomoć od 523.000 dinara za završetak izgradnje kuće šestočlane porodice Nasković u selu Kusce, humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" je ovog meseca, u okviru svoje Božićne akcije, počela sa sakupljanjem donacija za pomoć četvoročlanoj porodicu Stojković. Stojkovići su iz sela Izvor u opštini Novo Brdo na KiM-u, a za sređivanje njihove ruinirane kuće, do sada je sakupljeno 3.000 evra, od 10.000 – koliko je potrebno da bi se, kako navode iz ove humanitarne organizacije, uslovi u kući poboljšali. 

Porodicu Stojković čine roditelji i dva mališana – četvorogodišnji Andrija i dvogodišnji Luka, a prvi put im je uručena pomoć pre nešto više od dve godine. Tada su Srbi za Srbe ovoj porodici donirali dva kreveta, veš mašinu i šporet na drva. Zatim su Stojkoviće posetili ove godine i pokrenuli akciju sakupljanja novca za još jednu srpsku porodicu na KiM-u.

Najneophodniji su građevinski materijal, vrata i prozori, kako bi se obezbedili najosnovniji stambeni uslovi za život Luke i Andrije, roditelja Jagoša i Danijele. Da bi im poboljšali uslove života u kući, potrebno je prikupiti 10.000 evra, navode iz ove organizacije i pozivaju "da zajedno pružimo ovoj dečici neko bolje detinjstvo slanjem donacije sa naznakom 'za Stojkoviće'."

Akcija prikupljanja sredstava za Stojkoviće i još tri porodice, sprovodi se u saradnji i sa ogrankom organizacije – "Serbs for Serbs Canada", takođe, u okviru Božićne kampanje "IN TIME FOR BOZIC 2016". 

Ukoliko želite da uplatite pomoć za Stojkoviće, ili da donirate novac ovoj organizaciji, možete koristiti neki od sledećih računa:

Pročitajte još: 

Gujon: Svako rođenje u Kosovskoj Mitrovici jedna je pobeda koja uliva nadu da Srbi na KiM imaju budućnost

Nakon obnove kuće za Đorđeviće iz Štrpca, Srbi za Srbe pokrenuli akciju za završavanje kuće Naskovića iz Kusca

Orden Svetog Save za Srbi za Srbe u Gračanici za Vidovdan

Srbi za Srbe: Pomoć prizrenskoj bogosloviji i Đorđevićima u Sevcu

"Trojka iz bloka": Prikupljeno 130.000 dinara od šuteva! Suma nije konačna

Zadužbina i Srbi za Srbe pomogli 18 porodica iz enklava kupovinom ovaca i jagnjadi

Pomoć Srba za Srbe za porodilište u Kosovskoj Mitrovici danas u Zdravstvenom centru

SMS broj za Srbiju – 7763, za donacije od 100 dinara
SMS broj za Nemačku – tekst SZS на 81190, za donacije od 2,99€ 
Pay Pal: [email protected], [email protected]
Dinarski račun: 160-279491-71 

Takođe, na Internet stranici organizacije "Srbi za Srbe" dostupni su podaci o računima  banaka širom sveta. O humanitarnoj organizaciji "Srbi za Srbe"

Organizaciju je krajem 2005. godine osnovalo nekoliko mladih iz celog sveta, a do sada su prikupljenim novcem pomogli preko 800 višečlanih porodica, to jest, preko 3.000 dece širom Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, kao i Srbima u Hrvatskoj.

"Okosnicu ove organizacije čine mladi i energični ljudi, okupljeni zajedničkom vizijom pomoći onima koji su blagosloveni brojnim potomstvom, svesni da svakom ko ne živi u materijalnom izobilju i mala pomoć znači puno. Nalazimo se većinom u dijaspori, daleko od domovine fizički, ali ne i srcem. Okupila nas je humana ideja da bogougodnim delom pomognemo najugroženijem delu srpske nacije. Iskrene namere, želja i vera u ono što smo naumili uraditi, prevazišla je sumnje među nama, a geografska razdaljina ne predstavlja teškoću da budemo u svakodnevnom kontaktu i dogovoru,"  istaknuto je na zvaničnoj Internet stranici ove organizacije.

Izveštaj za organizacije za mesec novembar možete pogledati OVDE

Organizacija posebno polaže na transparentnost svog rada. Tako je svaki dobrovoljan prilog predstavljen javno na njihovoj Internet stranici, a uplatnice pomoći su takođe dostupne u arhivi, koja je dostupna svim posetiocima sajta. Takođe, objavljuju mesečne izveštaje, liste donatora, uvid u stanje novca na računu, kao i protok novca.  

 


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.