„Srbi za Srbe“ i Marko Kešelj pozivaju na donatorsko veče za izgradnju kuće Tasićima iz Kamenice

Donatorsko online veče srbi za srbe
FOTO: Srbi za Srbe

Humantitarna organizacija „Srbi za Srbe“ uz podršku srpskog košarkaša Marka Kešelja organizuje još jednu akciju usmerenu ka pružanju pomoći Srbima na KiM-u. Najnoviji projekat je izgradnja kuće za devetočlanu porodicu Tasić iz sela Gornje Močare u opštini Kosovska Kamenica zbog čega iz ove organizacije pozivaju sve koji su u mogućnosti da se priključe akciji.

Nakon prošlogodišnje prve donatorske večere održane u Beogradu, na kojoj su sakupljena sredstva za izgradnju kuće porodice Savić sa KiM-a, ove godine pomoć se prikuplja za još jednu socijalno ugroženu porodicu, poručuju iz „Srbi za Srbe“.

Usled pandemije koronavirusa donatorsko veče će se ovog puta održati online putem, gde će 7. septembra od 19 časova na Jutjub kanalu ove organizacije, gledaoci imati priliku da uživaju u pripremljenom programu.

Devetočlana porodica Tasić živi od socijalne pomoći, dečijih dodataka, i poljoprivrede, međutim, prema rečima Dragana Tasiće, to nije dovoljno kako bi zadovoljili sve potrebe.

„Srbi za Srbe“ navode da kuća u kojoj Tasići trenutno žive nije njihova te da je ovoj porodici neophodan vlastiti dom.

Plan je da se kuća sagradi i opremi u što skorijem periodu, te da se Tasići usele u svoj dom pre zime.

Poručuju da je za realizaciju ovakvog projekta neophodno 30.000 evra, te zato pozivaju sve zainteresovane da ga podrže.

Donacije za ovaj projekat mogu se uplatiti na račun H.O. Srbi za Srbe: 160-279491-71 (svrha uplate: donatorsko veče za Tasiće), putem SMS poruka na 7763 (cena 200 dinara), a na sajtu www.srbizasrbe.org mogu se pronaći i ostali načini za uplatu donacija iz inostranstva.

Podsetimo, humanitarna organizacija Srbi za Srbe postoji već 15 godina od kada je kako na KiM-u, tako i širom Balkana, organizovala veliki broj humanitarnih akcija. Pored direktne pomoći, ova humanitarna organizacija je u više navrata u prošlosti pomagala narodnim kuhinjama, porodilištima, bolnicama, školama i drugim institucijama.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.