Rijaliti: Srbi sahranjuju međunarodno pravo, Albanci u euforiji

Slavlje u Prištini , Vojska Kosova
Foto: Insajderi

Dok na Severu ožalošćeni Srbi sahranjuju međunarodno pravo, a politički predstavnici najavljuju da će „goloruki, zajedno sa svojim golorukim narodom“ stati ispred oružanih formacija ukoliko krenu na Sever, Albanci na Kosovu u euforičnom raspoloženju. Gradonačelnik južne Mitrovice igra po ulicama Prištine, u džamijama se drže predavanja o vojsci, kosovski pevačii Gold Ag i Kastriot Tuša najavljuju novi hit „Vojska Kosova“, par se venčao u vojnim uniformama…

Na ulicama Prištine građani igraju po ulicama iskazujući svoje zadovoljstvo zbog formalnog kreiranja ove oružane formacije.

Uličnoj proslavi pridružio se i gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri, kojem kako je Indeks online preneo, nije bio dozvoljen ulazak na sednicu skupštine prilikom izglasavanja zakona o vojsci Kosova, pošto nije bio na zvaničnoj listi. Ipak, to nije sprečilo gradonačelnika Južne Mitrovice da prisustvuje sednici. Kako je ovaj portal preneo, telohranitelj Kadrija Veseljija uspeo je da uvede Bahtirija na sporedni ulaz. Nakon održane sednice Bahtiri je svoju sreću iskazao na ulicama igrajući zajedno sa građanima.

Građani na različite načine izražavaju svoje zadovoljstvo. Tako je mladi bračni par iz Uroševca odlučio da danas kruniše svoju ljubav u vojničkim uniformama SAD-a i KBS-a. U džamijama širom Kosova danas se drže predavanja o vojsci, čak je i imam iz Srbice danas obučen u vojnu uniformu, prenose prištinski mediji.

Kosovski pevači Gold Ag i Kastriot Tuša, najavljuju novi hit „Vojska Kosova“ koji će premijerno biti emitovan dans u 18 časova.

Poslanica PDK Ganimete Musliu u čast današnjeg glasanje u skupštini, izabrala je simboličnu odevnu kombinaciju- sako sa mašnicom u vojničkom dezenu i vojnički kačket sa grbom Kosova.

Reči kojima je predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji pozdravio kadete KBS-a koji su prisustvovali današnjoj sednici postale su neformalni moto KBS-a. „Od danas spremni- mirno“, neformalni moto KBS-a brzo se proširio internetom te su građani čak i logo izradili, prenosi Insajderi.

S obzirom na to da je danas neradni dan na Kosovu, slavlje povodom formiranja vojske Kosova i dalje traje.

Vojska Kosova
Foto: Insajderi
motor vojska slavlje
Foto: Insajderi
svadba u uniformama
Foto: Insajderi
Moto KBS-a
Foto: Insajderi
Ag Gold i Kastriot Tuša
Foto: Insajderi

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.