Specijalno tužilaštvo istražuje osumnjičene za krijumčarenje na Severu

Specijalno tužilaštvo Kosova
Foto: Gazeta Express Specijalno tužilaštvo Kosova

Izvor: RTK (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Specijalno tužilaštvo istražuje imena osumnjičenih krijumčara koja su objavljena pre dva dana na Radio televiziji Kosova. Specijalni tužilac, Sulj Hodža, u izjavi za RTK poručio je da zahteva povećanje broja policijskih službenika u severnom delu zemlje.

Tužilac Specijalnog tužilaštva, koji je takođe tužilac u slučaju policijske akcije protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala na Severu, Sulj Hodža, rekao je da policija još uvek nije uspela da uhapsi sve osobe koje je imala na spisku.

Tužilac Hodža je dodao da su imena koja je objavio Radio Kosovo na listi istrage i da se prema njemu ova lista proširuje zato što je umešano još puno drugih lica, kako policijskih službenika, carinika, tako i drugih lica koja krše zakon.

„Ovde imam imena koja ste objavili vi kao Radio televizija. Neka od njih nalaze se u odluci za pokretanje istrage i mi delujemo. Znate da u toku akcije od 28. maja nismo uspeli da uhapsimo niti sve krijumčare, niti pripadnike Kosovske policije. Pratimo procedure, i tako ćemo doći do hapšenja onih ljudi koji su bili na spisku“.

Specijalni tužilac, Hodža još jednom je zatražio institucionalnu, državnu i podršku javnosti kako bi se lanac krijumčarenja ugasio na Severu Kosova.

„Javnost zna šta se dogodilo i šta se događa u severnom delu Kosova. Mi ćemo kao tužilaštvo, u saradnji sa Policijskim inspektoratom i Kosovskom policijom raditi i nećemo se zaustaviti u borbi protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja razne robe koja preko ilegalnih prelaza ulazi na Kosovo. Tužilaštvu je neophodna institucionalna podrška a ne političko uplitanje. Država bi trebalo da nam obezbedi uslove kako bi nam ruke bile odrešene i da možemo da delujemo.

Hodža naglašava da bi broj policajaca na Severu trebalo da se poveća jer, prema njegovim rečima, neki delovi nisu pokriveni policijom.

Inače, ova izjava dolazi nakon što je RTK objavila imena krijumčara i lokacija na kojima deluju na Severu Kosova.

Pročitajte još: 

 Kosovski mediji ponovo objavili imena navodnih krijumčara sa Severa i to uz fotografije privatnih kućaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.