Kosovski mediji ponovo objavili imena navodnih krijumčara sa Severa i to uz fotografije privatnih kuća

Kosovski mediji nastavljaju sa objavljivanjem punih imena osoba koje su navodno umešane u krijumčarenje robe na Severu Kosova. I ovoga puta, pozivaju se na neimenovane izvore, tvrde da je sa njima razgovarao jedan od krijumčara. Pored imena i prezimena, objavljene su i adrese pojedinih ljudi za koje tvrde da su mreža krijumčara, a uz adrese su priložene i fotografije iz vazduha nekoliko porodičnih kuća i poslovnih objekata.

Uprkos akciji specijalnih jedinica kosovske policije od 28. maja protiv mreže krijumčara na Severu Kosova, u ovoj oblasti se nastavilo sa krijumčarenjem, javlja danas Radio Kosovo, a prenosi Koha. Krijumčarenje je i manjeg intenziteta tvrde.

Radio Kosovo deo je kosovskog javnog servisa. Pored njih, nedavno je i RTK, televizijski deo kosovskog javnog servisa, objavio informaciju da će, prema nalogu Beograda, kosovski Srbi reći da je Gazivode otrovano. I ta informacija zasnivala se na neimenovanim izvorima. Takođe nije poznato da li je kosovsko tužilaštvo pokrenulo istragu na osovu navoda ovog, i dalje uglednog medija na Kosovu.

Prema izvorima Radija Kosovo, krijumčari se preko ilegalnih puteva kroz mesta Šarpelj i Tresava u Leposaviću, ali i kroz selo Banjska u Zubinom Potoku, navode i otkrivaju da se najviše krijumčari posle osam sati uveče.

Krijumčarena roba nije međutim samo za Sever Kosova, već kroz sela Čabra, Bistrica i druga, ulaze i na teritoriju Južne Mitrovice i dalje se distribuiraju širom Kosova.

Ovaj mediji objavio je puna imena i prezimena osoba za koje su saznali da navodno učestvuju u krijumčarenju, na spisku ovog medija je ukupno sedam osoba, uglavnom iz Leposavića i Zubinog Potoka.

Nije objavljeno da li su se sa ovim saznanjima obratili policiji.

U nastavku objavljujemo fotografije koje su objavili Radio Kosovo i Koha, ali sa zatamnjenim ličnim podacima.

Pročitajte još:

Da li i ko hoće da izazove humanitarnu krizu na Severu?

Indeksonline: „Ekskluzivno – ovo je srpski plan za Sever“

RTK: „Otrov u Gazivodаma“ – Srpska panika u službi „humanitarne katastrofe“; Kancelarija: Priština širi lažne vesti

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.