Specijalni rat Tači-Haradinaj, predsednik govori o državnom interesu a premijer o nepovredivosti granica

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Specijalni rat Tači-Haradinaj se ne završava. Oni se međusobno bore gde god i kad god. Od nedavno, Tači i Haradinaj se bore preko svojih objava na Fejsbuku, govoreći o državnim interesima i granicama.

Lideri koalicije uradili su nacrt rezolucije za dijalog, za koji se očekuje da bude predložen za pomirenje, takođe, i sa opozicijom. Nacrt rezolucije sadrži 6 tačaka, naglašavajući glavne principe za učešće Kosova u dijalogu.

Povezani članci:

Šest tačaka nacrta dijaloga: Skupština može da donese odluku o teritoriji

Haradinaj se zavetovao da brani teritorijalni integritet javno izazavši Tačija

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj dao je detalje o rezoluciji Vlade o dijalogu sa Srbijom.

U svojoj objavi na Fejsbuku, Haradinaj je ponovio da u rezoluciji, takođe, stoji da granice Kosova ostaju nepromenjene i da se o tome ne pregovara.

„U tački jedan i tački šest Rezolucije Vlade, o kojoj smo se danas dogovorili sa liderima vladajuće koalicije, jasno je definisano da granice Republike Kosovo, kao nezavisne, suverene, demokratske, jedinstvene i nedeljive države su neprikosnovene i da ne može o njima da se pregovara i da će Skupština Republike Kosovo, kao vrhovna vlast, sa dve trećine glasova svih svojih poslanika, da ratifikuje pravno-obavezujući sporazum između Republike Kosovo i Republike Srbije,“ napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

U međuvremenu, predsednik Kosova, u svojoj poslednjoj objavi rekao je da državni interesi Republike Kosovo moraju da uvek budu iznad bilo koje političke partije ili izbornog interesa.

„Pozdravljam odluku političkih stranaka vladajuće koalicije za usklađivanje političkih stavova i izradi zajedničke rezolucije u dijalogu. To je veoma važno za našu zemlju da smo svi jedinstveniji i ujedinjeniji u zaštiti civilnih i državnih interesa u dijalogu između Kosova i Srbije u Briselu. Državni interes Republike Kosovo mora uvek biti iznad bilo koje stranke ili izbornog interesa. HT,“ napisao je Tači.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.