Spasovdanski dani danas i sutra u Prizrenu

Crkva Svetog Spasa
Crkva Svetog Spasa u Prizrenu

Manifestacija „Spasovdanski dani u Prizrenu“ biće obeležena danas i sutra u atrijumu crkve Svetog Spasa u istoimenom gradu.

Program počinje danas u 16 časova pozdravnom rečju igumana Mihaila Tošića, a ono što će obeležiti ovu manifestaciju su promocije knjige, izložbe fotografija i slika kao i bogat kulturno-umetnički program.

Biće predstavljene knjige „Srpske svetinje Šar planine, Prizrena i okoline“ autorke dr Aleksandre Novakov, zatim od „Kosovske bitke do kosovske legende“ autora Nenada Ljubinkovića, kao i Zbornik radova posvećenih delu Petra Sarića- „Sarić, svetlost, stvaranje i strah“ i knjiga autorke Valentine Pitulić „Sazdade se bela crkva: srpsko narodno stvaralaštvo Kosova i Metohije“. O ovim knjigama govoriće mr Živojin Rakočević, mr Branko Zlatković, Žarko Milenković, prof dr Boško Suvajdžić i mr Jovan Pejčić.

U umetničkom delu programa nastupiće Hor „Car Dušan“ iz Štrpca, Vojislav Spasić i muški vokalni sastav „Avia Arhangeli“ iz Kragujevca.

U četvrtak će biti služena i slavska liturgija u crkvi Svetog Spasa u Prizrenu.

Organizatori ove manifestacije su Društvo prijatelja manastira Svetih arhangela kod Prizrena, Dom kulture „Gračanica“i Kosovskometohijski odbor Matice srpske, a uz blagoslov episkopa raško-prizrenskog Teodosija i uz podršku Crkvene opštine Prizren.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.