Mustafa: Istražuje se ko je pustio sirene na severu dok je policija sprovodila akciju

Ekrem Mustafa, ministar unutrašnjih poslova
Foto: Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, prekjučerašnje izdanje)

Ministar unutrašnjih poslova, Ekrem Mustafa, rekao je da se istražuje ko je naredio da se puste sirene (za vazdušnu opasnost) na severu, dok je policija sprovodila akciju hapšenja policajaca koji se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja.

U emisiji Express Intervistën na KTV, Mustafa je rekao da je zabrinjavajuće to što je sirena puštena, i naveo da će biti preduzete mere za one koji su ovo učinili.

„Puštanje sirenje je zabrinjavajuće. Zahtevam da saznamo ko je pustio sirenu. Ja sam u obavezi, zato što sirena nije sredstvo kojim se upozorava na sprovođenje policijske akcije na teritoriji države. Građani su bili u panici kada je sirena puštena. To je delo koje država mora da kazni. I oni koji su pucali iz vatrenog oružja moraju da budu kažnjeni. Istraga je u toku, policija ne spava. Imamo informacije“, rekao je.

KoSSev: O upotrebi sirena za vazdušnu opasnost severno od Ibra raspravljalo se nedavno i u Skupštini opštine Južna Mitrovica, potvrdio je za RTS zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova, Milan Radojević.

Skupština Južne Mitrovice, kako je rekao, usvojila je deklaraciju kojom se traži da se zabrane sirene za uzbunu u severnom delu Mitrovice. 

Ova deklaracija je usvojena jednoglasno i biće prosleđena Prištini na dalje razmatranje, rekao je Radojević tada za RTS.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.