Sofa Kru sutra u Kosovskoj Mitrovici

Iako su rok svirke gotovo svakodnevne u Kosovskoj Mitrovici, ljubitelji Drum and Bass zvuka sutra će moći da uživaju i ovom muzičkom žanru. Ovog puta – uz ekipu producenata i DJ-eva iz Kragujevca poznatiju kao Sofa Kru.

Sofa Kru nastupiće sutra u Aktiv Art Centru u Kosovskoj Mitrovica u 22 časa, ulaz je slobodan, a povodom svog prvog nastupa na KiM-u uputili su i video poziv za mitrovičku Drum and Bass đusku. 


O izvođačima

Sofa Kru je ekipa producenata i DJ-eva iz Kragujevca, koja se spontano okupila pre više od 5 godina, sa ciljem propagiranja muzičkih pravaca manje zastupljenih u gradu iz kog dolaze. Zvuk koji propagiraju je pre svega Drum and Bass u svim svojim formama, a na repertoaru se često nađu i pravci kao što su Breaks, Funk, GlitchHop, UKG, Hip Hop.

Iza sebe imaju veliki broj nastupa, kako u klubovima u gradu, zemlji i regionu, na nekoliko festivala, a imali su priliku da sarađuju sa skoro svim imenima naše DNB scene i šire od kojih su neka – Big Bud, Silence Groove, Skeletone, Dave Owen, Codex, Rahmanee, Side 1, Euphorics, Drop Sensei, MadRed, MLB ( Shiny D ,LMV ), Inna Deep Sessions, Fokus, YebiggaH, Kida Keva Crew, Multicolor Rolling,Cooby Selecta, La Bass Foundation, Džonidža & Don Dada MC,MC Bo_JaH,  Fletric, Ronin8, Beatsmuggler, Funk Efemdžemov, Zupany.

Od kraja 2012. počinju saradnju i s frontmenom grupe SickSoul koja se ostvaruje kroz zajedničke projekte i MC-ing podrškom na većim događajima.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.