Socijalno nezbrinuti snimili spot na Zvečanskoj kuli: Dišemo kao jedna duša

Na vrhu Zvečana Rok grupa „Socijalno nezbrinuti“ iz Leposavića snimila je spot za novu pesmu pod nazivom „Stara staza“ koja je nastala iz pera kantautora Mija Burića. Pevač ove grupe stvara četiri decenije i spada u red vrsnih autora čije su pesme izvodili mnogi bendovi u ovom regionu. Najuspešnije, unazad nekoliko godina, sarađuje sa grupom „Socijalno nezbrinuti“ i sa njima je do sada snimio nekoliko pesama koje su na objavljivanje čekale više decenija.

„Osećam se fantastično. Posebno mi je drago što je Anđela otpevala ovu pesmu anđeoski, Ogi odsvirao maestralno, pesma je mene u potpunosti zadovoljila, veoma sam srećan zbog toga“, kaže Mijo Burić.

Kaže da je pesma posvećena njegovoj ljubavi iz detinjstva, ali nije želeo ni da otkriva detalje.

„Mnogo smo bili zaljubljeni, prolazio sam kroz njeno selo, setio sam se i obuzele su me emocije, i tako je nastala ova pesma“, dodaje.

Gošća u ovoj pesmi je bila Anđela Marković, koja je, kako kažu članovi ovog benda, svojim lirskim glasom dala poseban pečat pesmi, unoseći i etno motive. Anđela ima pevačkog iskustva u Rok školi koju je pohađala, i u Kulturno – umetničkom društvu „Kosovski božur“.

Ona skromno naglašava da nije profesionalni pevač.

„Bavim se sada nekim drugim stvarima, ovo mi je hobi, ali mi stvarno ulepšava dolazak ovde u slobodno vreme“, kaže Anđela.

Iako nije pisala pesmu, kaže da ju je iznela na svoj način.

„Ovo jeste rok pesma, ali sam je ja doživela na malo drugačiji način i iznela sam je u etno fazonu“, navela je Anđela u razgovoru za naš portal.

Rok bend „Socijalno nezbrinuti“ iz Leposavića postoji nekoliko godina unazad i sastavljen je od muzičara različitih generacija, što ga, reći će poznavaoci, čini i specifičnim. Iza sebe ima četiri objavljene autorske pesme i okosnicu autorskog tima čine Mijo Burić, Milomir Martinović i Ognjen Mladenović. Svoj doprinos u kvalitetu živih nastupa, jednako, daju i Gorski Burić, Lazar Milosavljević i Slaviša Ćuković.

„Radimo punom parom, radimo naše pesme“, dodaje Burić, na šta se nadovezuje Martinović:

„I kad se nerviramo, u pitanju je pozitivna nervoza a ne da mrzimo jedni druge, sve je u stvaralačkom duhu a da ne pričamo sada kako se mi zezamo, jer to mora da se vidi. Stvarno dišemo kao jedna duša“.

Rok bend „Socijalno nezbrinuti“ je jedan od retkih aktivnih bendova u Leposaviću i autorski rad je posebnost koja ga izdvaja na ovdašnjoj muzičkoj sceni. Album koji pripremaju je želja koja postoji odavno i nadaju se da će biti realizovana, već, u prvoj polovini naredne godine. Spot za pesmu „Stara staza“ gledaoci će imati prilike da vide krajem septembra.

Sa ovim bendom družili smo se i ranije, pratite u:

Kad se sa 65 u doba korone osetiš kao da imaš 30 i okreneš se prijateljima i inspiraciji

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.