Kad se sa 65 u doba korone osetiš kao da imaš 30 i okreneš se prijateljima i inspiraciji

Umetnost, odnosno muzika je dobro skrovište u teškom vremenu. Leposavić, mesto vrednih i talentovanih ljudi koji ulažu u svoje znanje i razvijaju talente, ima primere vredne poštovanja pa i one koji mogu da nas inspirišu kako se vreme u doba korone može lepo i korisno provesti.

U domu Burića dve generacije svakog dana sviraju i neumorno vežbaju. Mijo Burić je večiti mladić rok muzike, koji tri decenije svira i komponuje. Svira sa sinom, Gorskim i zajedničkim prijateljem Milomirom Martinovićem Mićkom.

Vreme korone i izolacije njima „ide na ruku“.

„Koliko ne valja, toliko je i dobro, a ja mislim da je donela više dobrog jer je zbližila ljude. Ne samo što se tiče muzike, čak smo dve nove pesme snimili, ali drugo, uzmeš telefon pozoveš rođake i pitaš kako su“, kazao je Mićko.

Mijo, iako pripadnik starije generacije, buntovnik je i čitav svoj život posvetio je muzici. I danas svojom energijom pokreće mlađe, kao što je posle mnogo godina uspeo i svog sina Gorskog da okrene muzici.

„Imam godina ali se uopšte ne osećam tako. Imam 65 godina ali kao da imam 30. Tako i razmišljam i ponašam se. Neki to zameraju, a meni je lepo. Ja sam još u tim godinama“, govori Mijo ispred naše kamere.

Njegova energija prelila se na bend.

„Kako vreme prolazi, video sam da moram da se ubacim, da pomognem i dam deo sebe da bismo krenuli. Video sam da nam treba više ljudi. Mićko je uvek bio tu, posle su došli Ogi, Sandra, Lazo i sad je bend pun! Ceo sastav“, govori Gorski.

Ovi momci mnogo lakše podnose doba korone, nego drugi. Kako Mijo kaže, kad Mićko preko šume naleti, sednu i vežbaju a to je gotovo svakog dana. Stvaraju nove pesme, šale se, popiju kafu i sok. Svi su zakleti antialkoholičari.

Unazad deset godina u Leposaviću se neguje sve više i autorska muzika, upravo na Mijin podstrek i sledeći njegov primer.

Socijalno nezbrinuti jedan je od najomiljenijih bendova u Leposaviću, nastao upravo na Mijin i Mićkov podstrek, a kuriozitet je da ga čine različite generacije.

Video pripremio Ivan VučkovićPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.