SO Štrpce: Pustiti uhapšene da se brane sa slobode

Izvor: (tekst na srpskom originalno preuzet) RTK 2

Nakon jučerašnjeg hapšenja petoro Srba od strane specijalne jedinice Rosu, Skupština opštine Štrpce je danas održala sednicu na kojoj je najoštrije osudila ovaj postupak i zatražila hitno puštanje uhapšenih da se brane sa slobode.

U saopštenju na vebsajtu Samostalne liberalne stranke stoji da Skupština opština Štrpce traži od nadležnih pravosudnih institucija da petoro uhapšenih u jučerašnjoj akciji koju je sprovela jedinica Rosu budu pušteni da se brane sa slobode i da relevantni kosovski i međunarodni faktori spreče napade na institucije države Srbije u trenutku kada se o njihovoj sudbini i načinu daljeg funkcionisanja vode pregovori u Briselu.

SO Štrpce najoštrije osuđuje jučerašnju akciju ocenivši da je za cilj imala uznemiravanje i zastrašivanje srpske zajednice dok traje proces pregovora između Beograda i Prištine. 

Opština je donela odluku da se svim uhapšenim i njihovim porodicama obezbedi materijalna i pravna pomoć.

Nakon završetka vanredne sednice i nakon obraćanja prisutnim građanima i medjima, gradonačelnik Štrpca je primio članove porodica uhapšenih, stoji u sapštenju.

Pripadnici Rosu upali su juče u zgradu suda u Štrpcu, koji radi u sastavu pravosudnog sistema Srbije i tom prilikom uhapsili Dejana Stevanovića, Radišu Jovanovića, Dragu Marković, Dejana Đorgovića i Dragutina Ivanovića zaplenivši pritom i određena službena dokumenta.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.