Danas hitna sednica u Zvečanu

Izvor: B92 (tekst na srpskom originalno preuzet sa B92)
 
Kosovska Mitrovica – Povodom najnovijih političko-bezbednosnih događaja na KiM danas će u Skupštini opštine Zvečan biti održana hitna zajednička sednica četiri opštine sa severa.
 
Hitna zajednička sednica predstavnika skupština opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić biće održana u 11 sati u sali Skupštine opštine Zvečan.
 
Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić rekao je da će na današnjoj sednici odbornika četiri dkupštine opština sa severa Kosova biti razmatrana političko-bezbednosna situacija u pokrajini. 
 
Rakić je agenciji Beta rekao da će pored razmatranja političko bezbednosne situacije, biti reči i o Oliveru Ivanoviću, Dragoljubu Delibašiću i Lazi Laziću, koji se nalaze u pritvoru u Prištini i za koje je Vlada Srbije dala garancije da će biti dostupni pravosuđu na Kosovu, ako budu pušteni da se brane sa slobode. 
 
"Biće reči i o najavi formiranja vojske Kosova i zabrani dolaska zvaničnika Srbije na Kosovo i Metohiju", rekao je Rakić. 
 
On je dodao da će sednici prisustvovati gradonačelnici i predsednici SO Zvečana, Kosovske Mitrovice, Leposavića i Zubinog Potoka, kao i odbornici iz ove četiri opštine na severu Kosova. 
 
Jedina tačka dnevnog reda je bezbednosno-politička situacija. Kako su naveli, razmatraće neosnovani pritvor lidera GI SDP Olivera Ivanovića, nekadašnjeg komandira policije Dragana Delibašića, Laze Lazića i hapšenje Srba u Štrpcima. 
 
Tema će biti i najava formiranja Vojske Kosova, ali i zabrana dolaska zvaničnika Srbije na teritoriju KiM. Juče je zabranjen dolazak lidera DSS Vojislava Koštunice na skup u Kosovskoj Mitrovici. 
 
Podsetimo, lider GI SDP Oliver Ivanović je započeo štrajk glađu, a u pismu javnosti je naveo da strahuje za svoju bezbednost u prištinskom zatvoru. 
 
Premijer Srbije Ivica Dačić u sredu je izjavio da Vlada Srbije čini sve kako bi Ivanovića pustili da se brani sa slobode.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.