Kosovski mediji: Smenjeni Tačijev savetnik zbog sumnje da je špijun – sada u kosovskoj skupštini

Foto: KoSSev

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, jučerašnje izdanje)

Nakon što je televizija T7 javila da je bio deo srpske obaveštajne službe (BIA), kosovski predsednik, Hašim Tači, odlučio je da otpusti sa mesta savetnika, Branislava Nikolića. Međutim, on je izabran za poslanika u Skupštini Kosova sa Srpske liste, piše Gazeta Express.

Branislav Nikolić uspeo je da dobije 14.467 glasova u Srpskoj listi, čime je postao poslanik u novom sazivu parlamenta.

CIK je juče objavio konačne rezultate, dok je Srpska lista uspela da dobije 10 mesta u Skupštini Kosova.

Srpska lista uspela je da dobije 57.015 glasova ili 6.75%.

Nikolić je obavljao funkciju savetnika predsednika, Hašima Tačija od 2016. godine. Pre nego što je postavljen za savetnika, Tači je istog prethodno imenovao za člana odbora pošte.

U obaveštenju o njegovom razrešenju, iz Tačijevog kabineta je rečeno da nisu imali informacije u vezi sa službenikom koji je tri godine zaredom savetovao predsednika.

„Kancelarija predsednika Republike Kosovo potvrđuje da nije imala nijednu prethodnu informaciju iz službenih bezbednosnih institucija na Kosovu o mogućem učešću g. Branislava Nikolića u sumnjivim aktivnostima, o kojima je javljeno u medijima“.

Pročitajte još: 

Tači razrešio svog savetnika NikolićaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.