Smenjeni rukovodioci u Telekomu, KEK-u i Infrakos-u

Vest je ažurirana

Na Kosovu je danas smenjeno više rukovodilaca javnih preduzeća, među kojima su i direktor i zamenik direktora Kosovske energetske korporacije KEK i izvršni direktor kosovskih železnica- Infrakos, saznaje prištinska Koha iz svojih izvora. Smenjen je i izvršni direktor kosovskog Telekoma.

Smenjeni direktor i zamenik direktora KEK-a

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Privremeni odbor Kosovske energetske korporacije (KEK), otpustio je danas Njazija Tačija (Njazi Thaçi), direktora ove kompanije i zamenika direktora Nusreta Keljmendija (Nysret Kelmendi)

Vest je Kohi potvrdio izvor unutar ove korporacije.

„Za 15 minuta su došli i pročitali pismo i dobili otkaz“, rekao je kratko ovaj izvor.

Razrešen izvršni direktor Infrakos-a

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Privremeni odbor direktora centralnog javnog preduzeća „Kosovske železnice – Infrakos“ otpustio je danas izvršnog direktora, Agrona Tačija (Agron Thaqi), saznaju Kohini izvori.

Tačija je prethodno suspendovao isti odbor.

Ministarka ekonomije, zapošljavanja, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija, Rozeta Hajdari (Rozeta Hajdari), krajem februara, kada je predložila razrešenje starog Odbora, optužila je Tačija za krivično delo: „zloupotreba položaja“.

„Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv izvršnog direktora Agrona Tačija, zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, pa tražimo razrešenje Odbora. Zakon o radu dozvoljava suspenziju kada se protiv njega pokrene krivični postupak“, rekla je Hajdari.

Razrešen izvršni direktor Telekoma Kosova

Izvor: Koha ( Tekst je izvorno preveden sa albanskog )

Privremeni odbor Telekoma Kosova otpustio je izvršnog direktora ove kompanije Bedrija Istrefija (Bedri Istrefi).

Vest je za Kohu potvrdila ministarka ekonomije, zapošljavanja, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija, Rozeta Hajdari.

Koha saznaje i da su otpušteni i glavni službenik za finansije i trezor, dva zamenika izvršnog direktora i da su imenovani vršioci dužnosti na ovim položajima.

Takođe je otvoren konkurs za regrutovanje za mesta izvršnog direktora i glavnog službenika za finansije i trezor.

Ovim poslednjim je onemogućeno da održe sastanak u Telekomu, kako obaveštavaju Kohini izvori, pa fizički su napadnuti od strane lica bliskih menadžmentu. Sastanak je održan u ministarstvu.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.