Službenik opštine Prizren pretio novinaru, Udruženje reagovalo

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Udruženje kosovskih novinara sa zabrinutošću je primilo obaveštenje od kolege Refki Alije da mu je direktor za vanredne situacije i bezbednost u opštini Prizren više puta pretio.

"Direktor za vanredne situacije i bezbednost u opštini Prizren, gospodin Bedrija Ejupagić, verbalno me je napao u Kancelariji za zajednice i povratak, u prisustvu još tri zvaničnika. Pretio mi je, rekavši da ću videti ko je on, da će mi uništiti porodicu. Nastavio je da vređa moje novinarsko zanimanje, prilazio mi je par puta i povišenim glasom rekao da se pazim njega i njegove porodice," stoji u e-mail-u koji je Alija poslao AGK-u.

Pošto je slučaj već prijavljen policiji, AGK zahteva hitnu istragu ovog predmeta, kao i preduzimanje mera predviđenih zakonom.

Ovo udruženje poziva sve zvaničnike da se usredsrede na povećanje saradnje sa novinarima, a ne da budu prepreka u njihovom radu, javlja Klan Kosova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.