Premijer Gvineje Bisao: Nisam video dokument o priznanju Kosova

Premijer Gvineje Bisao Umaro Sisoko Embalo izjavio je danas u Beogradu da nije video nikakav dokument koji bi potvrdio da je ta zemlja priznala Kosovo.

"Ako neko od vas ima neki papir, neka mi pokaže, ja sam sve pretražio, ništa nisam našao", rekao je Umaro Sisoko Embalo na konferenciji za novinare, posle razgovora sa šefom srpske diplomatije, Ivicom Dačićem.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare Dačić je rekao da "ako je možda prethodna vlast Gvineje Bisao priznala Kosovo, ne znači da sadašnja vlast stoji iza toga".

Umaro Sisoko Embalo na premijerskoj je funkciji od novembra 2016. godine.

Gvineja Bisao nije podržala prijem Kosova u UNESCO i bila je uzdržana kada se 2015. glasalo o tome.

Beta

Pročitajte još: 

Posle Dačića i Vulin: Zahvalnost Republici Surinam

MSP ažuriralo listu priznanja, nema Ugande i Nigerije

Ker-Lindzi: Priznanje Kosova više nije jednosmerna ulica

Pacolijev savetnik: Surinam nije povukao odluku o priznanju Kosova

Dačić: Surinam povukao odluku o priznanju Kosova. PR: Nemamo zvanični dokument o povlačenju

Surinam priznao Kosovo

Gvineja Bisao na listi kosovskog MSP-a, Dačić: Da čujete šta naš drug i brat govori o Srbiji 

KoSSev: Gvineja Bisao je, prema listi "priznanja" na zvaničnoj Internet stranici kosovskog ministarstva spoljnih poslova – priznala Kosovo 10.01.2011. godine. 

Međutim, kako kaže srpski ministar spoljnih poslova, "postoje mnoge informacije i dezinformacije na međunarodnoj sceni, a naročito one koje dolaze od takozvanih vlasti u Prištini", a koje "govore o tome da je ogroman broj zemalja priznao jednostrano proglašenu nezavisnost KiM-a".

"Tako se na nekim listama nalazi i Gvineja Bisao. Upravo zbog toga i želimo da razgovaramo sa našim prijateljima, drugovima i braćom, jer postoje mnoge stvari iz naše prošlosti na koje se moramo podsetiti," rekao je takođe na današnjoj konferenciji za medije, a nakon sastanka sa Embalom. 

"Razgovori su protekli u veoma srdačnoj atmosferi i ne bih da ja dalje više govorim, ja sam vas i pozvao da čujete šta naš drugi i brat Umaru govori o Srbiji, ja ne bih umeo da nađem bolje reči od njega," dodao je. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.