Slučaj Ivanović: Tužilaštvo traži pritvor za privedene policajce

13:10 – Slučaj Ivanović: Tužilaštvo traži pritvor za privedene policajce 

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Tužilaštvo u Mitrovici najavilo je danas da će sudu podneti zahtev za pritvor za dva policajca koji su juče uhapšeni zbog sumnje da su zloupotrebili dokaze u slučaju Ivanovića. 

Tužilac Njazi Redža izjavio je za Kallxo da će zahtev biti podnesen danas tokom dana, ne navodeći nikakve detalje o tekućoj istrazi.

Dva kosovska policajca, D.M. (1970) i Ž.M. (1970), srpske nacionalnosti, uhapšeni su juče, zbog sumnje da nisu sa pažnjom obezbedili lice mesta, nekoliko minuta nakon ubistva Olivera Ivanovića.

Express: Dva policajca uklonila nekoliko dokaza u slučaja ubistva Ivanovića

Izvor: Gazeta Express (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog)

U međuvremenu, glavni mitrovički tužilac, Šućri Sulja, izjavio je za Express da su dvojica osumnjičenih policajaca na dan ubistva Olivera Ivanovića sa lica mesta uzeli čauru. Kaže da su pretreseni njihovi domovi i da je čak pronađeno ilegalno oružje.

"Mogu da potvrdim da su juče dva policajca uhapšena zbog sumnje da su manipulisali dokazima. Dok su se istraživale kamere, uzeli su jednu čauru sa lica mesta. Pretresene su njihove kuće. U jednoj je pronađeno ilegalno oružje. Verujem da tužilac ovog slučaja sada podnosi zahtev za pritvor," rekao je Sulja za Express.

08:02 – Kallxo: Uhapšeni policajci u Severnoj Mitrovici, povezano sa slučajem Ivanovića 

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim odrednice danas koja je izmenjena u juče; sinoćno izdanje) 

Tužilaštvo je u komunikaciji sa Kallxo-om pojasnilo jučerašnju akciju u Severnoj Mitrovici, gde su dva policajca uhapšena u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića.

Tužilac Njazi Redža, koji istražuje slučaj, potvrdio je hapšenje dvojice policajaca povezano sa načinom obezbeđivanja lica mesta nakon incidenta.

"Oni su bili zaduženi za obezbeđivanje lica mesta i nepravilno su obavili svoju dužnost," rekao je Redža za Kallxo.

Objasnio je da se istražuju posledice ponašanja policajaca.

Vest o hapšenju dvojice policijskih službenika iz stanice u Severnoj Mitrovici juče je objavio Policijski inspektorat Kosova.

Inspektorat je saopštio da su pored hapšenja, sprovedena i dva pretresa na dve lokacije u Severnoj Mitrovici, a prema nalogu tužioca i suda.

"Juče (10.02.2018.), u popodnevnim satima, istražitelji PIK-a i KP-a izvršili su nalog izdat od strane Osnovnog suda u Mitrovici i izvršili su pretres na dve lokacije u Severnoj Mitrovici," stoji u saopštenju.

Tokom pretresa pronađen je pištolj TT sa mecima kalibra 7,62 mm koji će služiti za dalji krivični postupak. 

Uhapšenima je određen 48-časovni pritvor.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.