SLS započela kampanju: "Ne borimo se za većinu, već za pravdu i principe"

Samostalna liberalna stranka zvanično je danas, konferencijom za medije, započela kampanju za predstojeće kosovske lokalne izbore. Ekonomski i poljoprivredni razvoj, podrška civilnom društvu, učešće građana u donošenju odluka, očuvanje identiteta i kulturnog nasleđa i opstanak Srba, neki su od prioriteta SLS-a. "Ne borimo se za većinu, već za pravdu i principe," poručio je lider ove stranke, Slobodan Petrović.

Bez kandidata za gradonačelnike, svesni da bi trpeli ogromne pritiske

Ova partija, koja na Kosovu postoji više od jedne decenije, nema kandidata za gradonačelnika. Njeni članovi će se tokom izborne kampanje nadmetati za mesta odbornika. Ovakva odluka je doneta zbog lošeg iskustva tokom prethodnog izbornog procesa tokom kojeg su kandidati ove partije trpeli pritiske i ucene, tvrdi Petrović.

"Na prošlim izborima smo imali velike pritiske, ne fizičke, ali puno je ljudi gubilo svoja radna mesta, pa do toga da njihova deca nisu mogla da se upišu na fakultet. Mi smo sve te događaje prijavili nadležnima i to ćemo uraditi i tokom ovih izbora. Imajući u obzir sve te činjenice, svesni smo da je kandidat za gradonačelnika jedan i on bi trpeo ogromne pritiske, a mi u ovom trenutku nismo u mogućnosti da ga odbranimo. Zato smo se kandidovali kao lista, ima nas više i tako ćemo jedni druge da čuvamo," kazao je on.

"Gračanica centar kriminala, nepotizma i svega što je loše"

Petrović poručuje da SLS nema "podršku nijedne vlade, ali ima podršku građana". Tvrdi da je opština Gračanica "centar kriminala, nepotizma" i "svega što je loše".

"U gotovo svim opštinama je tako, ali pošto sam stanovnik ove opštine svakodnevno sam svedok toga. Poštovani odbornici, koji ćete sutra biti deo i kontrola vlasti, kažem vam da ćete morati da se borite časno i pošteno i budete protiv svega toga što je danas najveća prljanica u ovoj sada već bivšoj garnituri," poručio je Petrović kandidatima za odbornike.

"Želim da svoju snagu i znanje uložim kako bi se poštovala ljudska prava"

U opštini Gračanica, SLS ima 18 kandidata za odbornike. Među njima je i student arhitekture Milena Zdravković. Ona smatra da je stranačka pripadnost jedan od najvećih problema današnjice.

"Nemamo podjednaka prava na svetlo u mraku, jer neko ima sijalicu u svojoj ulici, neko nema. Neko ima pijaću vodu, a neko ne. Neko ima prava da ima asfaltiranu ulicu, a neko nema i neko ima prava da živi dostojanstveno, a nekom se to pravo uskraćuje. To su neki od ključnih problema i želim da svoju snagu i znanje uložim kako bi se poštovala ljudska prava," smatra Zdravkovićeva.

Nakon konferencije za medije u centru Gračanice postavljen je štand na kojem su građani mogli da se informišu o programu ove stranke.

Članovi SLS-a će se za mesta odbornika nadmetati u opštinama Gračanica, Novo Brdo, Ranilug, Gnjilane, Vučitrn, Obilić.

Radio KimPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.