Slobodan Petrović podneo ostavku na mesto predsednika SLS-a

SLS

Predsednik Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrović, podneo je ostavku na mesto predsednika ove stranke. Ostavku je podneo na poslednjoj sednici Glavnog odbora SLS-a održanoj 28. januara, koji je potom doneo odluku o političom moratorijumu u narednom periodu.

Petrović je, kako se navodi u saopštenju SLS-a, naglasio da je donosio zajedno sa svojim saradnicima puno teških odluka od kako je na čelu stranke ali da mu je ova najteža do sada.

Kako se dalje navodi u saopštenju, Petrović se zahvalio svim članovima Samostalne liberalne stranke na dosadašnjem zalaganju, podršci i poverenju, uz molbu da „shvate ozbiljnost političke situacije u momentu kada je donešena ova odluka“.

Iz ove stranke, međutim, nije saopšten konkretan povod za podnošenje ostavke.

Poručio je da „kako on, tako ni članovi SLS-a nikada nisu svoje političke protivnike i neistomišljenike gledali kao neprijatelje i da i u ovoj prilici izražava i njima zahvalnost jer su mu bili motiv više za uspešan rad i delovanje SLS-a“, dodaje se u saopštenju.

Glavni odbor ove stranke je, kako se navodi, zbog okolnosti i nemogućnosti da SLS funkcioniše u punom kapacitetu doneo odluku o političkom moratorijumu u narednom periodu.

SLS je osnovana 21. januara 2006. godine u Gračanici, dok je dojučerašnji predsednik ove stranke, Slobodan Petrović, obavljao ovu funkciju 14 godina. Tokom svoje političke karijere bio je potpredsednik Skupštine Kosova tokom dva saziva (2007-2010, 2015-2017) i potpredsednik vlade i ministar za lokalnu samoupravu (2011-2014), kao i poslanik u prethodnom sazivu kosovske skupštine.

Najbolje izborne rezultate SLS je imala na parlamentarnim izborima 2010. kada je osvojila 8 poslaničkih mesta, dok na poslednjim parlamentarnim izborima održanim u oktobru 2019. godine nisu uspeli da osvoje nijedno.

Povezani članci:

Ko je ko na političkoj sceni Srba sa Kosova: Samostalna liberalna strankaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.