Slike sa albanskim motivima u kosovskoj skupštini; opozicija ponovo blokirala sednicu

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet)

Poslanici opozicionih stranaka (Alijansa za budućnost Kosova, Inicijativa za Kosovo, Pokret Samoopredeljenje) otkrili su u centralnom holu Skupštine Kosova dve slike sa izrazito albanskim motivima.

Slike su sve vreme bile okačene na zidu u blizini jednog od ulaza u skupštinsku salu, ali su bile prekrivene platnom. Skupština Kosova zaseda danas, a na dnevnom redu je nekoliko nacrta zakona, među kojima i predlog zakona o osnivanju Kosovskog fonda za kreditne garancije. Još uvek nije izvesno da li će današnjoj sednici prisustvovati opozicioni poslanici koji traže poništenje sporazuma iz Brisela i dogovora o razgraničenju između Kosova i Crne Gore.    

Opozicija ponovo blokirala Skupštinu Kosova

Poslanici opozicionih stranaka u Skupštini Kosova zauzeli su govornicu Parlamenta i tako sprečili održavanje sednice koja je bila zakazana za danas u 10 časova. 

Predsednik Kadri Veselji odredio pauzu od pola sata. Alijansa za budućnost Kosova, Samooopredeljenje i Inicijativa za Kosovo se protive Briselskom procesu i traže da premijer Kosova povuče svoj potpis sa sporazuma koje je postigao sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu. Opozicija zahteva i poništenje sporazuma o demarkaciji granice Kosova i Srbije.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.