Sledeće nedelje sastanci delegacija Beograda i Prištine u Briselu

Vučić Kurti
Foto: Žosep Borelj, Tviter

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

6. i 7. jula, delegacija Kosova imaće bilateralne sastanke sa Evropskom unijom i  trilateralni sastanak sa Srbijom i EU u Briselu, u okviru dijaloga dve zemlje, potvrdio je za Kohu potpredsednik vlade Besnik Bisljimi (Besnik Bislimi).

Očekuje se da će Bisljimi, koji je delegiran od premijera Aljbina Kurtija po pitanju dijaloga i evropskih integracija, predvoditi kosovsku delegaciju. Delegaciju Srbije će kako je rečeno predvoditi direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije, Petar Petković.

Ovo će biti prvi sastanak delegacija, posle sastanka koji su lideri, premijer Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučići mali 15. juna.

Radio Slobodna Evropa izvestila je u petak da će se na tim sastancima razgovarati o do sada postignutim sporazumima i stepenu njihove primene.

Posle ovog sastanka očekuje se sastanak na najvišem nivou, Kurti-Vučić, krajem jula.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.