Slađana Pantović sa Kurtijem o projektima i investicijama: Uz saradnju do „stišavanja strasti“

Slađana Pantović Kurti
FOTO: Slađana Pantović/Fejsbuk

Aprila jedini srpski kandidat za gradonačelnika za izbore na Severu Kosova, a od pre mesec dana zamenica gradonačelnika Zvečana, Slađana Pantović, sastala se još jednom sa kosovskim premijerom.

„Na prijemu kod premijera g. Aljbina Kurtija. Razgovarali smo o budućim projektima i investicijama u opštini Zvečan koji su od izuzetne važnosti za našu opštinu i građane u ovom trenutku“, poručila je Pantović u objavi na Fejsbuku.

Razgovarali su, kaže, i o produbljivanju saradnje između opštine i centralnih vlasti u Prištini.

Osvrnuli su se i na svakodnevne probleme meštana Zvečana – nezaposlenost, socijalne slučajeve, pomoć poljoprivrednicima i druge.

Pantović se zahvalila Kurtiju zbog toga što je, kako kaže, izrazio punu spremnost i želju da pomogne daljem razvoju opštine Zvečan, ali i „izađe u susret i pomogne građanima u svakom pogledu“.

„Da bi se stišali strasti i nemiri mora da postoji uzajamna saradnja, poverenje i pomoć, jer bez poverenja i saradnje ne može se rešiti ništa, jer inatom idemo na štetu sebi, a to nam nije u interesu“, smatra Pantović.

Podsetimo, Slađana Pantović je bila jedini kandidat za gradonačelnika iz srpske zajednice na vanrednim lokalnim izborima na Severu – 23. aprila.

Ove izbore su, međutim, Srbi bojkotovali, te su u sve četiri opštine pobede odneli kandidati albanske nacionalnosti.

Oni su zakletve položili maja meseca, a u opštinske zgrade u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, uz veliko prisustvo specijalnih jedinica ušli 26. maja, kada je i zvanično počela nova kriza na Severu Kosova koja i dalje traje.

I dok su novi gradonačelnici Zvečana i Zubinog Potoka istog dana napustili opštinske objekte, to još uvek nije učinio gradonačelnik Leposavića, Ljuljzim Hetemi.

U međuvremenu je usledilo imenovanje zamenika gradonačelnika, a ova funkcija je početkom juna u opštini Zvečan, kako su to javili prištinski mediji, pripala Slađani Pantović.

Odluku je potpisao gradonačelnik ove opštine, Iljir Peci, javila je tada Koha.

Pantović se ujedno sa Kurtijem, odnosno, kako je navela – svojim prijateljem, sastala i krajem marta meseca, kada su razgovarali o predstojećem izbornom procesu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.