SL o Trajković: Nećemo ćutati na uvrede „aveti prošlosti“; Sa Radoičićem se borimo za svakog Srbina

Srpska lista
Foto: Srpska lista, Fejsbuk

„Gomila laži i bljuvotina koje ovih dana Rent-a-Rada Trajković izbacuje u medijskom prostoru Srbije protiv predsednika Aleksandra Vučića i potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića su očigledno naručeni iz Prištine kako bi se stvorili uslovi za nastavak terora nad Srbima na Kosovu i Metohiji, posebno na severu“, oglasili su se danas iz Srpske liste. Reakcija stiže nakon autorskog teksta Rade Trajković za NIN.

Srpska političarka sa Kosova i univerzitetska profesorica, Rada Trajković u autorskom tekstu, se osvrnula na nedavnu video poruku Milana Radoičića, u kojoj on, između ostalog, poručuje da se vratio na Kosovo i da „pravi teror nad Srbima tek počinje“, a nakon najava iz Beograda da Priština za septembar planira proterivanje Srba sa Severa.

„Reči Milana Radoičića da najveći teror nad Srbima tek počinje trebalo bi da zabrinu svakog Srbina sa Кosova. To je najava našeg ponovnog žrtvovanja za interese ovog režima i njegovih dobro situiranih silnika. Žrtvovanjem naših egzistencija oni žele da odbrane svoju“, navela je Trajković.

Trajković ujedno piše da su priče o „misterioznim momcima na severu“, kružile još od vremena prethodnih predsednika Srbije, ali da ih je jedino Vučić „unapredio u političke lidere Srba sa Kosova“, te, kako je navela, „u svoje glavne poslovne partnere u ostatku Srbije“.

„Od svih lidera od 2000. naovamo, izgleda da je jedino Vučić razumeo i govorio njihovim jezikom huliganstva, brzog bogaćenja i represije“, navela je ona.

Smatra da je Amerika, stavivši te „jake momke“ na listu sankcija, načinila prvi korak da zaštiti Srbe sa Kosova „od zuluma i kriminala“, dodajući da se na sličnu reakciju Beograda još čeka.

„Ali Vučić je Vučić, i dalje isti. Njegovi metodi, kojima je zacementirao svoju političku dominaciju, ne mogu se promeniti preko noći. A ljudi poput kosovskih ‘jakih momaka’ su sada deo njegove ‘porodice’ i njega samog – i da hoće, on ih se ne može odreći. Međusobna zaduženost ide suviše duboko“, napisala je Trajković za ovaj nedeljnik.

Povodom navoda Trajković oglasila se Srpska lista, nazvavši je ponovo „Rent-a-Rada Trajković“.

„Rent-a-Rada Trajković, sa Savskog venca lije krokodilske Srbe (prim. red. suze) i tobož pati za Srbima na KiM, koji je pamte kako im je naplaćivala svako radno mesto i zakidala svaku pomoć koja im je bila upućena, i koja je podizala plate iz KBC Priština i sa Medicinskog fakulteta, a da se na radnim mestima pojavljivala jednom mesečno, i koja je od silne borbe za KiM svoju decu i sebe stambeno zbrinula u Beogradu, na Savskom vencu, gde kvadrat njenog stana vredi koliko i okućnica Srbina u Gračanici ili Leposaviću“, navode iz Srpske liste.

Shodno tome, oni prave poređenje i tvrde da deca Milana Radoičića žive i školuju se na Kosovu  i da „dele sudbinu srpskog naroda na ovim prostorima“.

„Toliko o činjenicama i odnosu prema borbi za budućnost srpskog naroda na ovim prostorima“, poručuju iz Srpske liste.

Sa druge strane, tvrde da će oni nastaviti da se odgovorno u „nemogućim uslovima“, zajedno sa Radoičićem i uz podršku Srbije, „bore za svakog Srbina“ na KiM.

Istovremeno navode i da neće ćutati „na uvrede nemoralnih aveti prošlosti čiji je primer Rent-a-Rada Trajković i koje su pobegle sa KiM, ostavljajući iza sebe pustoš i finansijski iznuren srpski narod“.

„Nećemo ćutati jer takvi kao Rent-a-Rada Trajković nemaju nikakvu podršku Srba sa KiM,  na izborima osvoje glasove čiji je broj statistička greška, a politiku povezuju sa lopovlukom i kriminalom polazeći od sebe – polazeći od one narodne da ‘lopov u poštenje ne veruje’, pa tako i ona ne razume borbu Srpske liste“, ističu iz ove stranke.

Sa druge strane, poručuju da Trajković napada i predsednika Srbije, za kojeg kažu da je od 2000. godine, „jedini srpski lider pod čijim vođstvom su Srbi postigli političko jedinstvo na KiM“:

„Koje je bedem odbrane srpskog naroda, čime je uklonjena mogućnost da pojedinci poput Rent-a-Rade mogu da trguju srpskim interesima i zarađuju na srpskoj muci, kako je ranije činila“.

Naglašavaju da ne treba zaboraviti da je ona, kako tvrde, ta koja je hvalila Kurtija, i koju Priština na izborima „podržava i gosti kao svoju džu boks mašinu koja radi na žetone“, dok sa druge strane, kako dodaju, „lidere Srpske liste Priština progoni bez dokaza, maltretira naše građane i preti proterivanjem“.

„To je ona ista Rent-a-Rada Trajković koja se pored Kušnera smejala žrtvama iz zloglasne Žute kuće, i ona ista koja je na prethodnim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji bila kandidat sa punom podrškom Aljbina Kurtija, koga je tada hvalila i govorila kako će Srbima doneti blagostanje i bolji život, nadajući se da će je uzeti za ministra ili bar svog savetnika“, dodali su iz SL.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.