Skupština Kosova u četvrtak o Jablanoviću

Skupština Kosova razmatraće u četvrtak predlog opozicije, koja traži odgovornost ministra Aleksandra Jablanovića zbog izjave kojom je, kako ocenjuju, uvredio deo albanske javnosti.

Član predsedništva Skupštine Kosova, Jasmina Živković, rekla je za agenciju "Beta" da je odluku da se Jablanović stavi na dnevni red sednice, zakazane u četvrtak, donelo predsedništvo Skupštine Kosova, čiji je ona član i da je ona jedina bila protiv tog predloga Alijanse za budućnost Kosova (ABK).

Živkovićeva je dodala da svi poslanici Srpske liste, čiji je Jablanović poslanik i lider, smatraju da razlozi ABK u vezi sa Jablanovićem nisu opravdani.

Ona je rekla da ABK smatra da je izjava Jablanovića u suprotnosti sa Ustavom Kosova i da podleže krivičnom zakonu, jer Jablanović, kako ocenjuju, "tom izjavom podstiče međuetničku mržnju i netrpeljivost među građanima na Kosovu".

Živkovićeva nije mogla da precizira ishod rasprave o Jablanoviću, ali je dodala da ne očekuje da će predlog ABK podržati koalicioni partneri Srpske – poslanici Demokratskog saveza Kosva i Demokratske partije Kosova.

"Mi, međutim, ne očekujemo da će naši koalicioni partneri glasati za predlog poslaničke grupe ABK, jer je u pitanju predlog opozicije, a koja pitanje u vezi sa ministrom Jablanovićem koristi za neke svoje druge ciljeve," rekla je Živkovićeva.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.