Skupština Kosova: PAN ne učestvuje na sutrašnjoj konstitutivnoj sednici

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Potpredsednik Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj je tokom konsultativnog sastanka koji se danas održava između parlamentarnih grupa rekao da koalicija PAN sutra neće učestvovati na sednici. On je dodao da nije dobro da je odluka o održavanju sednice doneta jednostrano.

"Zakazivanje sednice bez odobrenja stranaka. Nije dobro što je odluka o zakazivanju sednice doneta jednostrano. Mesto predsednika Skupštine pripada nama. I mi imamo pravo da odlučimo kada će se održati (sednica, prim. red.)," objasnio je Hodžaj, izvestio je Express.

Istovremeno ponovili su da je njihov kandidat za predsednika Skupštine Kadri Veselji.

"… A njegov izbor je nezaustavljiv. Nećemo učestvovati u raspravi sutra," rekao je on.


 

 

 

 

KoSSev: Konsultativnom sastanku, koji je počeo oko 10 časova, uz šefove parlamentarnih grupa koalicije PAN i Demokratske lige Kosova, prisustvuje je i šef Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić. Sastanku, kako je ranije i najavljeno, ne prisustvuje Samoopredeljenje, prenose prištinski mediji.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.