Skot i Delavi osudili incident u Petriču, Vulin tvrdi da „dva dana čeka“ da se neko iz međunarodne zajednice oglasi

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

„Dva dana imamo tišinu; imamo tišinu koja govori više od reči; dva dana čekamo da se neko iz međunarodne zajednice oglasi“ – kazao je danas ministar vojni, Aleksandar Vulin, osuđujući napad na Srbe povratnike na KiM-u, koji se dogodio juče u Petriču. 

Iako se prethodno oglasio američki ambasador u Beogradu, Kajl Skot, a potom i njegov kolega u Prištini, Vulin je dalje poručio:

„Čekamo dva dana, ali čekaćemo koliko god treba. Valjda će neko smoći hrabrosti da progovori i da kaže – za Srbe važe ista pravila, kao i za bilo koga drugog.“

„Jučerašnji incident u Petriču dodatno naglašava potrebu za radom na sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Kosova i Srbije koji mora osigurati srpskom stanovništvu slobodu da učestvuje u političkom, društvenom i verskom životu na Kosovu bez straha za sopstvenu bezbednost“ – bila je prethodno poruka Kajla Skota.

„Kosovski građani moraju da se posvete budućnosti. Povratnici bi trebalo da budu u mogućnosti da bezbedno putuju“ – poručio je potom američki ambasador u Prištini, Greg Delavi i dodao:

„Drago mi je da je Kosovska policija iskontrolisala incident u Klini, ali to nije bilo neophodno. Nasilje nije odgovor; potreban je ozbiljan napor ka pomirenju kako bi se postigli ciljevi Kosova.“

Šta se događalo juče u Petriču čitajte u vesti:

Albanci iz Petriča blokirali prilaz Crkvi: Priveden predsednik sela, raseljeni Srbin priveden za „masakr“ pa pušten

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.