"Škola za ljubavnike" u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici

Hit komedija "Škola za ljubavnike", režisera i tekstopisca Bojana Stojčetovića, ove nedelje biće premijerno prikazana na Kosovu i Metohiji. Mitrovčani će imati priliku da u glumačkom umeću Milana Kalinića i Milana Vasića uživaju sutra, dok će ovaj poznati glumački tandem pred gračaničku publiku izaći u četvrtak.

Pored, Kalinića i Vasića, igraju još i Jelena Rakočević Cekić, Aleksandra Cucić i Bojan Stojčetović. 

Radnja predstave smeštana je u Italiji, krajem 50-ih godina.

Muž i žena, jako uspešni u svemu što rade, upadaju u bračnu kolotečinu. Potreba da se iz nje izađe po svaku cenu, dovodi do par njihovih odluka, koje će im promeniti živote. Naizgled obični bračni problemi, pretvoriće se u neviđene komplikovane situacije, koje će na najkomičniji način probati da reše. 

Kao što svaka jednačina ima jednu, ili dve nepoznate, tako se i u njihov problem javljaju tri nepoznate, koje im samo dodatno komplikuju situaciju. Krajnje čudna služavka, kućni prijatelj advokat, kao i unajmljeni profesor, za još čudniju školu, potrudiće se da komplikovano dovedu u krajnje zamršeno. A krajnje zamršeno, u realno nezamislivo – niko od njih nije ono što jeste, niti je ono što jeste, ono što oni misle.

Škola za ljubavnike u Kosovskoj Mitrovici biće prikazana u Mitrovičkom dvoru, od 19 časova, a u Gračanici, u Domu kulture od 20 časova. 

Karte po ceni od 300 dinara mogu se nabaviti danas i sutra u Gradskoj biblioteci od 9 do 15 časova  i na dan predstave u Mitrovačkom dvoru od 15 do 19 časova.

U Gračanici, po istoj ceni, mogu se nabaviti u Domu kulture.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.