Skok obolelih od COVID-19 u Novom Pazaru, više desetina na lečenju u Kragujevcu

Novi Pazar
Foto: Anadolija/Medin Halilović

Novopazarska bolnica transportovala je tokom poslednja dva dana u Klinički centar Kragujevac sedam pacijenata zaraženih koronavirusom, prenosi Beta pisanje Radio Sto plus. Nagli skok zaraženih potvrdio je direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Šefadil Spahić, koji je rekao da je više desetina Novopazaraca hospitalizovano u Kragujevcu, a da je dvoje na respiratoru.

„Danas su prebačena četiri, a juče su u Kragujevac prevezena tri pacijenta s težom kliničkom slikom“, preneo je taj medij potvrdu više izvora u Opštoj bolnici Novi Pazar.

Direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Šefadil Spahić u izjavi za Sto plus je potvrdio nagli skok broja potvrđenih slučajeva i broja pacijenata na Infektivnom odeljenju, u kovid-ambulanti i privremenoj bolnici.

„Trenutno imamo više od 40 novih slučajeva dnevno, od kojih barem po desetak moramo da hospitalizujemo“, rekao je Spahić.

On je potvrdio i da je na lečenju u Kragujevcu više desetina pacijenata iz Novog Pazara, od kojih je dvoje na respiratoru.

Direktor Zavoda je ocenio da njegovi apeli da se smanje kontakti i građani pridržavaju sanitarnih i mera opreza nisu dali rezultat. Epidemiolog je ukazao i na naglo opuštanje i nepridržavanja mera zaštite u novopazarskim ugostiteljskim objektima.

„Sanitarna inspekcija je obilaskom više desetina lokala tek u par njih videla adekvatne mere zaštite. Zbog svega toga sam siguran da ćemo u predstojećem periodu imati dalje povećanje broja obolelih“, naglasio je Spahić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.