Sindikat zdravstvenih radnika odgovara Kurtiju: Širite jezik mržnje, vidimo se na štrajku

strajk
FOTO: Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Savez sindikata zdravstva Kosova reagovao povodom izlaganje kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Skupštini koji je rekao da su aktuelni sindikati 2017. godine imali dogovor sa PAN-om uoči izbora.

SSZK (FSSHK) u svom saopštenju navodi da je premijer Kurti koristio govor mržnje i da ništa od onoga što je rekao nije tačno.

„Obaveštavamo širu javnost da ono što je premijer Kurti rekao nije tačno, isto tako grubim i mrskim jezikom ukaljao je naš rad. Pokušavamo da skrenemo pažnju javnosti na naš legitiman zahtev za usvajanje Zakona o platama, mi ćemo za realizaciju toga upotrebiti sva legitimna sredstva sindikalnog reagovanja, uprkos pritiscima i linču protiv nas“, navodi se u saopštenju.

FSSHK je takođe demantovao reči kosovskog premijera Kurtija, objavivši tadašnji memorandum o razumevanju sa PAN-om, i na kraju najavio štrajk.

„Da bi bilo jasnije, demantujući na taj način ono što je Kurti danas pomenuo, podsećamo vas da je Kosovski savez sindikata zdravstva 22. 05. 2017. godine uputio zahtev od 13 tačaka političkim partijama LDK, PDK, AAK, LVV, NISMA, a 23. 05. 2017 godine i AKR i PD takođe. U tački 5. ovog zahteva FSSHK spominje Zakon o platama i zahteva određivanje koeficijenata za sve zaposlene u javnom sektoru sa posebnim akcentom na zdravstvene radnike. Ali čini se da ni tada, ni danas, kosovski premijer i njegova stranka nisu našli dobru volju da pomognu zdravstvenim radnicima kako bi poboljšali njihovo stanje. S obzirom na to da je Kurti na putu da propadne zbog dezinformisanja u svim aspektima, nama ne preostaje ništa drugo do uništenja Sindikata. Vidimo se na štrajku“, poručili su.

Šta je Kurti kazao juče u skupštini podsetite se u: 

Kosovska skupština: Rasprava o energetskoj krizi, usvojena tri međunarodna sporazumaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.