Slavko Simić novi načelnik Kosovsko-mitrovičkog okruga

Slavko Simić
Foto: RTS, caption

Odlukom Vlade Srbije br. 119-11957/2019, funkcioner Srpske liste i poslanik u Skupštini Kosova u trećem mandatu, Slavko Simić, imenovan je na poziciju načelnika Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga.

Simić je na ovu funkciju imenovan na sednici Vlade Srbije održanoj 28. novembra ove godine, a nakon razrešenja Vasa Jelića i to na lični zahtev.

Kako KoSSev nezvanično saznaje, Vaso Jelić je penzionisan u svojoj 68-oj godini.

Ovo je druga državna funkcija u srpskom sistemu na koju je Simić imenovan. Prethodno je, prema pisanju Insajdera, Simić imenovan i u Savet Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

KoSSev je tokom dana bezuspešno pokušavao da od samog Simića dobije komentar, kao i odgovor na pitanje šta će mu biti prioriteti u radu i kada će praktično stupiti na novu dužnost. On na pisanu poruku nije odgovorio, dok se u jednom od brojnih pokušaja da informaciju dobijemo telefonskim putem, veza prekinula nakon što smo mu se predstavili, a novi načelnik kosovsko-mitrovičkog okruga nas informisao da je na putu i da se trenutno nalazi u Miloševu.

Do objavljivanja vesti ostao je nedostupan.

Nismo više sreće imali ni sa Simićevim stranačkim kolegom, inače prezimenjakom, dosadašnjim portparolom Srpske liste i još jednim potpredsednikom, reizabranim poslanikom u kosovskoj skupštini, ali i, kako Insajder piše, takođe članom saveta Pravnog fakulteta – Igorom Simićem.

U potrazi za odgovorom koji će biti prioritet njegovog stranačkog kolege na novoj dužnosti, komunikaciju telefonskim putem nismo uspeli da ostvarimo ni sa njim.

Pored dva Simića, na više pozicija unutar Saveta fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, imenovani su i drugi funkcioneri Srpske liste, i to – Goran Rakić, gradonačelnik Severne Mitrovice, bivši ministar u Vladi Kosova i novoizabrani poslanik u Skupštini Kosova Ivan Todosijević, kome je suđenje pred kosovskim sudom u vezi sa njegovom izjavom o Račku počelo danas; među univerzitetskim savetnicima su i ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova i dalje u ostavci, Dalibor Jevtić, načelnica pećkog okruga, Vinka Radosavljević, poslanik u Skupštini Kosova u drugom mandatu, Zoran Mojsilović, zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova, Milan Radojević i gradonačelnik Leposavića, Zoran Todić.

Pročitajte još:

Martinović i funkcioneri Srpske liste imenovani u savete Univerziteta i fakulteta u Kosovskoj Mitrovici; Šarčević: Nije protivzakonito

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.