Simfonijski orkestar RTS svira u Gračanici u subotu uveče, Đurić prethodno sa Srpskom i gradonačelnicima

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastaje se sutra sa političkim predstavnicima Srba koji učestvuju u kosovskoj vladi i lokalnoj samoupravi. Istovremeno, u okviru Vidovdanskih svečanosti, Simfonijski orkestar RTS svira u Domu kulture u ovom mestu, a Radio televizija Srbije, kao i Radio televizija Srpske, prenose koncert uživo.

Đurić će se sutra u 18 časova, u konaku manastira Gračanica sastati sa zamenikom kosovskog premijera Branimirom Stojanovićem, ministrima i poslanicima u kosovskoj vladi, predstavnicima liste "Srpska", kao i sa kosovskim gradonačelnicima opština sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji, saopštila je ova Kancelarija, ne navodeći temu sastanka. 

Posle sastanka, Đurić prisustvuje i koncertu Simfonijskog orkestra RTS-a, koji počinje u 20 časova, a koji, u okviru Vidovdanskih svečanosti organizuje Dom kulture "Gračanica“, upravo uz podršku Kancelarije za KiM i srpskog ministarstva kulture i informisanja, kosovske opštine Gračanica i Radio-televizije Srbije.

Nastup Simfonijskog orkestra direktno će prenositi Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Republike Srpske.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.