Severna Mitrovica: Pritvorena zbog lažnog prijavljivanja nasilja od strane supruga

Kosovska policija
Foto: KoSSev

Osumnjičena J.Dž. iz Severne Mitrovice, pritvorena je u subotu po nalogu tužioca, a po preporuci psihijatra, nakon što je lažno prijavila supruga za nasilje u porodici, informacije su iz Kosovske policije.

Pored lažnog prijavljivanja, J.Dž. (1981) se tereti i za krivično delo „nasilje u porodici“ a oštećeni u ovom slučaju je D.Dž, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za Region Sever, poručnik Branislav Radović.

„Dana 30.5.2020, u 20:48 obaveštena je baza policijske stanice u Mitrovici od strane ove kosovske Srpkinje da je u ulici Anke Spajić, došlo do porodičnog nasilja. Policija je izašla na lice mesta i u kući zatekla dvoje maloletne dece, a roditelji su trenutno bili odsutni. Ubrzo je stigla majka koja je lažno prijavila supruga za pretnje i maltretiranje. Ćerka je izjavila da nije bilo nikakvog maltretiranja od strane njenog oca, već da njihova majka sve izmišlja i da ih ona sve maltretira“, navedeno je u izveštaju policije, rekao je Radović.

J.Dž. je patrola odvela do odeljenja neuropsihijatrije gde je nakon pregleda, doktorka preporučila da se J.Dž. leči u bolnici zatvorenog tipa, kao i da predstavlja rizik po decu i muža.

J.Dž. je odbila hospitalizaciju, nakon čega je doktorka predložila da ona bude pritvorena do konačne sudske odluke, navodi dalje Radović.

„O svemu je obavešten dežurni tužilac, kao i koordinator za porodično nasilje i obe su naložile da se osumnjičena odvede u centar za zadržavanje, a da se u toku narednog dana preduzmu dalje mere. Osumnjičena je odvedena u pritvorni centar koji se nalazi u Leposaviću,“ rekao je Radović.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.